RETETE DE VEDETA
Iluziile si deziluziile se sting in dragoste
POMPILIU KOSTAS RADULESCU
|
Sun la usa si se porneste alarma Yamahaâ¦, care latra! Yamaha este catelusa din rasa Tekel care pazeste apartamentul prietenilor mei, de 13 ani. Doamna Cristina Deleanu imi deschide si-i dau binete. "Taci!", striga. Sper ca nu la mine. Dar, dupa cum se ascunde Yamaha, realizez ca ei ii era adresata somatia. "Bine ai venit!", imi spune scotandu-si sortul de bucatarie. "Iarta-ma ca te primesc asa. Tocmai pregateam ceva⦠Un orez formidabil! Trebuie sa ramai sa-l gusti! Ia loc!" Ma asez. Yamaha ma miroase si incepe sa ma recunoasca. Nu ma mai latra, ci se asaza cuminte langa "taticul" ei, actorul Eugen Cristea. Povestea - la fel ca si mancarea ce se pregateste in bucatarie - curge limpede si clar, ca o apa de munte, avand doar uneori scanteieri de cascada... de ras. Pana la urma, amfitrionii mei sunt: regele si regina simplitatii. Aici, in garsoniera actorilor Cristina Deleanu si Eugen Cristea, de multi, foarte multi ani se implineste un miracol: doi oameni se iubesc. Iluziile si deziluziile se sting in iubire, asa cum se stinge un taciune intr-un caus cu apa. Ramane numai buna-dispozitie si o disponibilitate uriasa pentru frumos, pentru caldura, pentru lumina si adevar.
Suntem amatori de noutate
Citește pe Antena3.ro
Eugen Cristea este un actor bun [i n buc`t`rie
|
"Eu, in materie de bucatarie, nu prea ma pricep, dar imi place enorm", continua Eugen. E clar! Daca am inceput sa vorbim despre mancare, nu sunt singurul caruia i s-a facut foame. "Asa ca am facut niste eforturi deosebite ca sa-i fac o bucatarioara. Desi mica, e extrem de bine dotata cu tot felul de minunatii pe care le-am luat din numeroasele noastre calatorii, care sper sa se mentina si pe viitor in aceasta categorie, de numeroase. Eu sunt in primul rand un gurmand si apoi un priceput, cu maestrul langa mine, in bucatarie. N-am reusit si am si renuntat repede s-o egalez pe Cristina in gateli. In primul rand, ea are un lucru extraordinar, pe care l-am intalnit si la mama mea, care gateste foarte bine, in ciuda varstei inaintate. Nici una nu gusta mancarea. E senzational. Cred ca e o chestiune de talent. Ca in orice, unii au, altii, nu. In plus, totul trebuie facut cu dragoste. Chiar si daca scot la plimbare catelusul asta al nostru, tot cu dragoste trebuie s-o fac. Sa-mi fie drag si sa stiu ca-i fac un bine ca umbla prin minunatele noxe ale orasului. Ia si ea putin monoxid de carbon, nu vezi ce neagra e in cerul gurii!
Adevarul e ca amandoi suntem mari amatori de noutate si peste tot unde am fost, am gustat toate lucrurile specifice... Mi se pare o mare tampenie, si o tampenie cu "t" mare, sa te duci in strainatate la un restaurant romanesc. Ca sa mergi sa mananci aceiasi mici, desi acolo sunt buni, aceleasi icre, fasole, sarmale si vinete pe care le mananci aici, mai bine nu! Multe mancaruri noi le-am imprumutat din tarile in care am calatorit. Cand eram intr-un turneu in Brazilia am fost invitati la o masa senzationala, am furat, la propriu, o reteta. Serios! Am luat o lingura din salata de naut care noua ni s-a parut deosebita si-am pus-o intr-un servetel, iar la hotel am inceput sa scormonim in ea sa vedem din ce e facuta." Ma pufneste rasul.
PILAF CU PUI
|
SFAT
Dar secretul care trebuie retinut si care face ca orezul sa ramana bob cu bob, asa cum ne place noua, este sa-l incingem putin in ulei inainte de a adauga supa. Astfel isi pastreaza si gustul si e mult mai sanatos.
"Eu gatesc mai dietetic pentru ca e cazul ca la orice varsta sa ai grija de organismul tau. Bine ar fi sa o facem chiar de la inceput, ca sa prevenim niste neplaceri mai tarziu. Stii cum se spune, esti ceea ce mananciâ¦" - Cristina Deleanu
"D-aia, eu seman cu un purcelus, cand mai mananc purcel. La cat imi place sa pescuiesc, ar trebui sa seman cu un peste, sa fiu un tar!" - Eugen Cristea