Ingrediente:
1 ficat de porc
500-700 g carne de porc
o bucata slanina afumata
2 cepe medii
intestine pentru umplut inima sau alte organe (optional)
foi de dafin
ienibahar
sare
piper
Mod de preparare:
Spala bine toate organele si carnea, apoi pune-le la fiert la foc mic intr-o oala incapatoare cu sarea si condimentele.Spumeaza de mai multe ori apa, apoi adauga si ceapa data in jumatati. Dupa ce carnea a fiert, scoate-o sa se raceasca.Trece carnea si ceapa prin masina de tocat, de 2 ori daca e nevoie, apoi adauga din apa in care a fiert carnea in tocatura, incat sa obtii o pasta cremoasa.In matele spalate foarte bine, pune compozitia si leaga matul la ambele capete. Fierbe lebarul pentru inca o jumatate de ora in alta apa, nu inainte de a intepa matul din loc in loc, pentru a iesi aerul.Dupa fierbere, se lasa sa se raceasca si se da la frigider.