2 februarie 2005
Si - ma intorc eu la "problema" mea de mai ’nainte, continuand sa rasfoiesc prin caietele vechi - ce bucurie mai mare ar fi sa le fac prietenilor mei, decat sa le arat ca ii pretuiesc foarte mult, pregatindu-le un fel de mancare invatat chiar de la ei… Si imi aduc aminte ziua in care o intalnire de suflet, ca aceasta pe care o pregatesc eu acum, s-a intamplat sa fie in casa lor… si cum, la sfarsitul mesei, incantata de a ne fi pregatit o surpriza, Violeta ne-a adus un minunat tort de smochine. (Ar mai fi de spus ca in gradina casei lor de la tara, undeva in "Banatul Craiovei", cresteau doi smochini din fructele carora mancasem si eu intr-o toamna.) Placandu-mi atat de mult tortul ei, i-am cerut, fireste, reteta. Si iata ca am gasit-o undeva, scrisa chiar de mana Violetei.
"Ai nevoie de: 250 gr zahar pudra, 8 albusuri, 250 gr migdale, 250 gr smochine, frisca, ciocolata rasa. Reteta: 1. Pisezi migdalele. Lasi cateva intregi pentru ornat. 2. Tai fin smochinele. 3. Bati albusurile cu zaharul pudra. 4. Amesteci usor albusurile cu pudra de migdale, apoi cu smochine tocate. 5. Tapetezi o tava cu unt si faina alba sau pesmet. Se toarna compozitia si se da tava la cuptor pentru 50 de minute. 6. Lasi sa se raceasca, apoi ornezi cu frisca, ciocolata si migdale intregi, dupa plac." Simplu, dar cat de rafinat!
Citește pe Antena3.ro