Ingrediente (4 porţii)
1 crap de 1 kg
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă mare
100 g ţelină
2 ardei graşi galbeni sau verzi
4 roşii mari
2 linguriţe orez
1 plic borş
2 linguri ulei
1 legătură de leuştean
sare
300 g smântână
Mod de preparare
Se curăţă peştele de solzi şi se spală bine. Se porţionează în bucăţi potrivite. Țelina, morcovul, rădăcina de pătrunjel, ceapa şi se dau pe răzătoarea mare, iar ardeii graşi se taie fâşii. Toate se călesc în ulei 2-3 minute apoi se adaugă 500ml apă. Roşiile se taie cubuleţe sau felii, se adaugă în supă şi se mai lasă să fiarbă10 minute.Se adaugă bucăţile de peşte şi se mai lasă să fiarbă 5 minute. Se pune sare, după gust. Se adaugă plicul borş dizolvat în puţină apă pentru a acri ciorba şi a-i da aroma borşului de casă. Se mai dă în câteva clocote. Se ia de pe foc şi se pune leuşteanul tocat mărunt. Se serveşte caldă, cu smântână.