Ingrediente: 150 g făină, 150 ml lapte, un ou, 2 ml esenţă de vanilie, 2 linguri oţet, 50 g unt, 50 g zahăr, un praf de sare, o linguriţă praf de copt, 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Se amestecă oţetul cu laptele, iar făina cu zahărul, praful de copt, bicarbonatul şi sarea, într-un bol separat. Peste acest amestec se pune oul şi se omogenizează. Se adaugă untul care a fost topit, laptele şi se amesteca foarte bine până se omogenizează. Ar trebui să iasă un aluat lichid, dar mai gros decât cel folosit la clătitele româneşti. Se încinge tigaia cu foarte puţin ulei, se pune un polonic de aluat şi se lasă trei-patru minute pe fiecare parte. Se servesc cu orice gem sau dulceaţă.
Puteţi încerca şi Cea mai bună rețetă de dovleac umplut
Prăjitură cu fructe ca la Banat (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Clătite brașovene (Rețeta lui Radu Anton Roman)