x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Iahnie de fasole

Rețeta zilei: Iahnie de fasole

01 Mar 2018   •   20:30
Rețeta zilei: Iahnie de fasole

Ingrediente:

● 300 g fasole boabe

● 500 g afumătură cu os

● 3 morcovi

● 2 rădăcini păstârnac

● 2 cepe

● 2 rădăcini pătrunjel

● o conservă mică roșii în bulion

● o linguriță cimbru
● o foaie dafin

● sare

● piper

Mod de preparare: Cu o seară înainte se pune fasolea la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge, se trece sub un jet de apă rece și se pune la fiert. La 15-20 de minute după ce dă în clocot, se schimbă apa și se pune din nou pe foc. Se lasă o  oră la fiert luând spuma formată, se adaugă apoi afumătura și legumele curățate, spălate și tăiate mărunt și foaia de dafin. Se mai lasă la fiert o oră, se adaugă roșiile și cimbrul și se mai lasă pe foc un clocot. Se trage de pe foc și se potrivește gustul de sare și piper.

 

×
Subiecte în articol: iahnie de fasole