Ingrediente
500 g carne tocată amestec vită şi porc
14-16 foi lasagna
3 linguri ulei
150 g caşcaval sau parmezan ras
1 cutie roşii în bulion
2 linguri pastă tomate
1 ceapă mijlocie tocată mărunt
1 căţel de usturoi
1 pahar vin alb
sare
piper
condimente
Pentru sos
500 ml lapte
3 linguri făină
2 linguri ulei
50 g parmezan ras
sare
piper
Mod de preparare
Se călesc în ulei usturoiul şi ceapa. Se pune şi carnea la călit, apoi se toarnă vinul şi se lasă la foc mic până se absoarbe. Se adaugă roşiile în bulion, pasta de tomate şi se lasă pe foc încă 20 de minute. Se condimentează după gust.
Pentru sos, se căleşte făina în ulei, se adaugă laptele fierbinte amestecând bine ca să nu se formeze cocoloaşe. Foile de lasagna se opăresc, apoi se lasă la scurs.
Într-o tavă se toarnă un polonic de sos, se pun 2-3 foi de lasagna (depinde de mărimea tăvii), se acoperă cu carne, peste care se presară caşcaval ras, apoi iar sos. Se pun 4 astfel de straturi, ultimul strat fiind cu sos şi caşcaval ras.
Se condimentează şi se dă la cuptor 40 de minute.