Ingrediente:
500 g carne de porc/oaie tocată,1 kg carne de vită tocată, 1/2 lingură bicarbonat de sodiu, 300 ml supă concentrată de vită, boia de ardei dulce, 2-3 căței usturoi, 1/2 linguriță pudră de usturoi, 2 lingurițe sare, piper,cimbru.
Mod de preparare:
Carnea se pune la robotul de bucătărie. Se adaugă,cățeii de usturoi, apoi restul ingredientelor: bicarbonatul de sodiu, boiaua, pudra de usturoi, sarea, piperul și cimbrul. Se frământă întreaga compoziție 25-30 minute la robot, până când carnea se transformă într-o pastă omogenă. Pe măsură ce frământați, adaugați câte puțin din supa de vită. După ce se obține o pastă omogenă, se acoperă recipientul cu folie și se pune în frigider pentru minim 4 ore. Formează apoi micii, înmuind mâinile în apă periodic, și se frig pentru cca 5-6 minute, la jar potrivit.Poftă bună!