x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETE PENTRU MASA DE PAŞTI (3): Miel cu spanac / Ouă cu vin roșu / Cozonac ardelenesc cu brânză de vaci

REŢETE PENTRU MASA DE PAŞTI (3): Miel cu spanac / Ouă cu vin roșu / Cozonac ardelenesc cu brânză de vaci

de Simona Lazar    |    02 Apr 2014   •   14:58
REŢETE PENTRU MASA DE PAŞTI (3): Miel cu spanac / Ouă cu vin roșu / Cozonac ardelenesc cu brânză de vaci
Miel cu spanac 
750 g carne de miel, două kg spanac proaspăt, o lingură de făină, 50 g untură, o ceapă, 100 ml suc de roșii, sare, piper.
Spanacul se curăță, se spală în mai multe ape și se pune la fiert în puțină apă rece cu sare. (Nu se adaugă mut lichid, deoarece spanacul lasă și el foarte multă apă). Carnea se curăță, se porționează și se prăjește în untură, întorcându-se de mai  multe ori pe toate părțile. Se adaugă ceapa tăiată mărunt. Când spanacul a început să se înmoaie, se toarnă (cu tot cu zeama lui) peste carne și se lasă să fiarbă la foc mic. Se ia o jumătate de polonic de zeamă, se adaugă apă rece și se dizolvă făina, turnându-se apoi în cratiță. Se pune și sucul de roșii, se potrivește de sare și piper și se dă la cuptor pentru jumătate de oră. Dacă mai este nevoie, se mai poate adăuga puțină apă (fiartă).
Rețetă culeasă de la o gospodină din Strehaia, județul Mehedinți

Poate că n-ați gătit până acum decât cozonac cu nucă. Ori cu rahat. Sau cu mac, cum se face-n, unde-n bucătărie încă se simt influențele austriece de odinioară. Dar de… cozonacul cu brânză ați auzit măcar? Rețeta, culeasă din Ardeal, o veți regăsi mai jos. Și dacă se va-ntâmpla să fierbeți prea multe ouă de-nroșit pentru zilele Paștilor, nu disperați! Rețeta de ouă cu vin roșu din Valea Călugărească poate să vă inspire.

Reţetă de Cozonac ardelensec cu brânză de vaci
Reţetă Ouă cu vin roşu

×
Subiecte în articol: retete pasti