x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETE PENTRU MASA DE PAŞTI (11): Friptură de miel cu aromă de cimbru / Cozonac tricolor / Sarmale cu carne de curcan

REŢETE PENTRU MASA DE PAŞTI (11): Friptură de miel cu aromă de cimbru / Cozonac tricolor / Sarmale cu carne de curcan

de Simona Lazar    |    15 Apr 2014   •   15:37
REŢETE PENTRU MASA DE PAŞTI (11): Friptură de miel cu aromă de cimbru / Cozonac tricolor / Sarmale cu carne de curcan
Pe măsură ce se apropie zilele cele sfinte ale Paștilor, o dată ce am intrat în Săptămâna Patimilor, grija gospodinelor pentru întocmirea meniului de Înviere e tot mai mare. Iată în continuare câteva sugestii care ar putea să-și afle locul pe masa din cea mai importantă zi a anului.

Friptură de miel cu aromă de cimbru
Un kg carne de miel (pulpă, cotlet), 100 g untură (sau unt), o ceapă, un morcov, 150-200 g șunculiță afumată (ceafă afumată sau altă afumătură de porc), 200 ml vin alb, 200 ml supă de oase (sau de carne), condimente pulbere – piper, cimbru, boia dulce (o lingură în total), o crenguță de cimbru proaspăt, sare.

Carnea se dezosează, se curăță, se spală, se filetează, se freacă bine cu condimentele pulbere și se împănează cu afumătură. Se păstrează câteva felii de afumătură cu care se bardează (înfășoară) carnea, după care se rulează. Morcovul și ceapa se curăță și se taie julien. Se așază într-un vas termorezistent în care s-a topit untul, se adaugă legumele și se toarnă deasupra supa de oase și vinul. Se presară cimbru proaspăt tocat. Se lasă în cuptor până când se rumenește carnea și se leagă sosul. Se servește cu cartodi copți, legume gratinate sau orez.
Rețetă culeasă de la o gospodină din Iclod, județul Cluj
Vezi şi:
Cozonac tricolor, reţetă din Iaşi
Sarmale cu carne de curcan, ca în Prahova

×
Subiecte în articol: retete de pasti