Vedeți care sunt ingredientele pentru rulouri de dovlecei cu brânză și sos de roșii și treceți-le pe lista de cumpărături.
INGREDIENTE
-
400 g brânză telemea (de care preferați)
-
2 linguri cu vârf de smântână (sau iaurt)
-
1 legătură de mărar
-
1 legătură de pătrunjel
Citește pe Antena3.roBlocaj la negocierile pentru Guvern. Surse: Nu s-au înțeles pe împărțirea ministerelor -
Ulei de floarea-soarelui
-
Sare
-
Piper
- Pentru sosul de roșii (vedeți cum l-am făcut aici)
-
1 kg roșii date pe răzătoare (sau 2 cutii de roșii tocate în suc propriu)
-
1 ceapă uscată
-
3 caței de usturoi
-
1 vârf de cuțit de fulgi de chili
-
Busuioc
-
Ulei de floarea-soarelui
-
Oregano
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Tăiați dovleceii (nu trebuie să-i curățați de coajă), pe lungime, în felii subțiri. Le dați cu puțină sare și ulei și le coaceți pe grătar, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, cât să se înmoaie, să le puteți rula ușor
- Pentru sos, căliți ceapa și usturoiul în puțin ulei, apoi puneți sosul gros de roșii. Lăsați să dea 2-3 clocote, adăugați mirodeniile și mai lăsați să fiarbă 2-3 minute, apoi îl dați deoparte.
- Sfărâmați brânza și o amestecați cu smântâna, verdețurile tăiate mărunt și piper. Dacă brânza nu e sărată, potriviți gustul și de sare.
- Puneți 2 lingurițe de cremă de brânză pe fiecare felie de dovlecel și rulați.
- Turnați sosul de roșii într-o tavă și așezați deasupra rulourile. Dacă sosul e prea gros, adăugați și un pic de apă. Dați la cuptor, la 200C, pentru 15 minute.