De această dată, le-am pregătit un pic diferit și, pentru că au ieșit atât de gustoase, vă lăsăm mai jos rețeta pentru aceste rulouri delicioase de vinete cu brânză în sos de roșii.
INGREDIENTE
-
2 vinete
-
300 g brânză telemea (de capră sau oaie)
-
3 linguri de iaurt
-
50 g grana padano/parmezan
-
1 legătură de mărar
Citește pe Antena3.roCare este, de fapt, diferența dintre zahărul din trestie și zahărul din sfeclă de zahăr. Care este mai sănătos -
Ulei de măsline
-
Frunze de busuioc
-
Piper
- Pentru sosul de roșii
-
1 kg roșii
-
1 ceapă uscată
-
3 caței de usturoi
-
1 vârf de cuțit de fulgi de chili
-
Busuioc
-
Ulei de măsline
-
Oregano
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Tăiați vinetele, pe lungime, în felii subțiri. Le dați cu puțină sare și ulei și le coaceți pe grătar, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, cât să se înmoaie, să poată fi rulate.
- Dați roșiile pe răzătoare și le puneți pe foc împreună cu puțin ulei de măsline, ceapa și usturoiul, până se transformă într-un sos potrivit de gros. Când e aproape gata, puneți frunze de busuioc, fulgi de chili, oregano, sare și piper după gust.
- Sfărâmați brânza telemea (sau o dați pe răzătoare), adăugați iaurtul, cât să devină un amestec cremos, mărarul și busuiocul tocate mărunt, piper după gust.
- Puneți 1-2 lingurițe de cremă de brânză pe fiecare felie de vânătă, la capătul îngust, și rulați.
- Așezați rulourile în sosul de roșii, puneți deasupra sosul de roșii rămas, presărați parmezanul și dați la cuptor, la 200C, pentru 15 minute.
Rulouri de vinete cu brânză în sos de roșii