● Mod de preparare:
1 Într-o oală se fierbe vinul spumos cu sucul de portocale, batonul de scorţişoară, zahărul şi stafidele.
2 Când s-au umflat stafidele se scot cu o spumieră şi se lasă la răcit, iar lichidul se fierbe în continuare până scade puţin.
3 Bananele, ananasul, mango se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri sau cuburi.
4 Se pun într-un bol, se adaugă litchiile din conservă scurse de sirop, se stropesc cu suc de limetă şi se presară scorţişoara măcinată.
5 Se toarnă jumătate din siropul rece, se amestecă şi se pune în boluri sau farfurii adânci. Frişca se mixează şi se amestecă cu restul de sirop adăugat treptat ca să nu fie prea lichid sosul.
6 Se introduce la rece minimum 30 de minute, apoi se toarnă peste salata de fructe, se presară migdalele tăiate bucăţi mari şi se serveşte imediat.
● Sfat: Fructele trebuie să fie scoase din frigider doar în momentul preparării.
● Băutura: Cafea
Citește pe Antena3.ro