Și pentru că le aveam, am adăugat în salata de gulie, măr și sos de iaurt și câteva semințe de pin rumenite. Dar pe care le puteți înlocui cu nuci trase la tigaie, fără ulei. Potrivit cumvaplace.ro, rezultatul va fi la fel de gustos.
INGREDIENTE
-
3 gulii medii
-
1 măr mare (de preferat, acrișor)
-
2 linguri de iaurt
-
1 lamâie
-
1 legătură de mărar proaspăt
-
Semințe de pin (sau nuci)
Citește pe Antena3.roBlocaj la negocierile pentru Guvern. Surse: Nu s-au înțeles pe împărțirea ministerelor -
Ulei de măsline (opțional)
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Spălați și curățați de coajă guliile și mărul.
- Tăiați-le în bastonașe potrivit de subțiri și puneți-le într-un bol.
- Într-un castronel, amestecați iaurtul cu zeamă de lămâie (după gust), o linguriță de ulei de măsline (opțional), mărarul tocat fin și sare.
- Turnați sosul de iaurt peste amestecul de gulie și măr, amestecați și gustați. Poate mai e nevoie de sare sau de lămâie, dacă vă place gustul mai acrișor.
- Rumeniți în tigaie un pumn de semințe de pin sau de nuci și presărați-le peste salată.