x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sărbători pascale “chic”, într-un han de ţară cu o stea Michelin

Sărbători pascale “chic”, într-un han de ţară cu o stea Michelin

de Tudor Cires    |    29 Mar 2011   •   18:42

Hostelăria Abaţiei din Celle (Provenţa, Franţa) este unul dintre cele mai şic locuri unde pot fi petrecute sărbătorile pascale anul acesta. Un han situat într-un loc retras şi încântător, nu departe de abaţia benedictină datând din secolul al XII-lea, “L'Hostellerie de l'Abbaye de la Celle” a fost transformată de celebrul restaurator Alain Ducasse într-un mic hotel unic şi luxos, cu un restaurant pe măsură, în care tentaţiile gurmande, aromele specifice Provenţei, decadenţa deserturilor cu ciocolată – pe scurt: răsfăţul gourmet absolut – au adus nu doar faima locaţiei, ci şi o strălucitoare stea Michelin.

Pachetul de Paşti cel mai restrâns – care presupune doar o noapte de cazare în cameră cu pat dublu, cu mic dejun, un ou de ciocolată, cina de Paşti (pentru două persoane), vin de colecţie din podgoria Varois care aparţine abaţiei de opt secole – ajunge la peste 500 de euro. Indiferent de numărul de zile de cazare, pachetul mai cuprinde o încântătoare carte de deserturi, scrisă de Alain Ducasse, şi nelipsita “vânătoare de ouă de Paşti”, care este o adevărată bucurie pentru copii. 

×