Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").
Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.
Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
DA, ACCEPT
Sărmăluțe de post în foi de lobodă
Pentru această rețetă de post avem nevoie de următoarele ingrediente:
100 g frunze mari de loboda,
200 g orez,
doua cepe,
200 g bulion,
o lingurita faina,
o legatura marar,
sare, ulei, piper, 1 l bors
Preparare
Se spala frunzele in apa rece, apoi se oparesc un pic cu atentie, sa nu se rupa.
Ceapa se toaca marunt si se prajeste jumatate din cantitate pana capata culoarea galbena, se adauga orezul spalat si se lasa sa se prajeasca putin. Se amesteca impreuna cu jumatate din cantitatea de bulion si bors, in cantitate de doua ori mai mare decat orezul. Se amesteca si se adauga piper si sare, iar dupa ce da in fiert se baga in cuptor, timp de 15 minute.
Formam sarmalutele, pe care le asezam intr-o cratita.
Sosul
Se prajeste in ulei restul de ceapa taiata marunt, se adauga faina, iar dupa ce s-a rumenit putin se stinge cu bors. Se strecoara sosul, se adauga mararul si se potriveste de piper si sare. Se toarna sosul peste sarmalute si se da la cuptorul incalzit, sa fiarba la foc mic.
100 g frunze mari de loboda,
200 g orez,
doua cepe,
200 g bulion,
o lingurita faina,
o legatura marar,
sare, ulei, piper, 1 l bors
Preparare
Se spala frunzele in apa rece, apoi se oparesc un pic cu atentie, sa nu se rupa.
Ceapa se toaca marunt si se prajeste jumatate din cantitate pana capata culoarea galbena, se adauga orezul spalat si se lasa sa se prajeasca putin. Se amesteca impreuna cu jumatate din cantitatea de bulion si bors, in cantitate de doua ori mai mare decat orezul. Se amesteca si se adauga piper si sare, iar dupa ce da in fiert se baga in cuptor, timp de 15 minute.
Formam sarmalutele, pe care le asezam intr-o cratita.
Sosul
Se prajeste in ulei restul de ceapa taiata marunt, se adauga faina, iar dupa ce s-a rumenit putin se stinge cu bors. Se strecoara sosul, se adauga mararul si se potriveste de piper si sare. Se toarna sosul peste sarmalute si se da la cuptorul incalzit, sa fiarba la foc mic.
Citeşte mai multe despre:
sarmalute in foi de loboda

Ştiri din .ro
-
Și-a numit o consilieră fără studii de specialitate în conducerea Fondului de Investiții Kazah-Român de un miliard de dolari. Explicația ministrului energiei libertatea.ro
-
Lucian Viziru și-a luat soția și au părăsit România definitiv. Azi e de nerecunoscut! Cum arată și cu ce se ocupă acum libertatea.ro
PUBLICITATE
Liviu şi Andrei se transformă în trupa Andre la Te cunosc de undeva! Andreea Bălan nu rezistă şi pleacă de lângă colegii ei
Cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbătă, de la 20:00, la Antena 1 îi va pune pe toţi cei 11 concurenţi ai transforming show-ului într-o ipostază foarte dificilă. Având...
Cine sunt cele 25 de pretendente la inima Burlacului

Modul în care porți geanta spune multe despre personalitatea ta

Cum facem vestiţii mucenici moldoveneşti
Mucenicii moldoveneşti sau sfinţişori, așa cum mai sunt denumiți în anumite zone ale țării, sunt preparatele care nu lipsesc de pe masă de Sfinții 40 de Mucenici, din 9 martie.
Iată cea mai simplă...
Circuite noi pentru vizitatori, în jurul celor mai frumoase castele

La 17 ani, Daria Ștefania merge în finala iUmor! Cea de-a treia ediție, lider de audiență
Cea de-a treia ediţie a celui mai nou sezon iUmor, difuzată miercuri seara, între orele 20.30 – 22.56, la Antena 1, a fost lider de audiență la nivelul publicului comercial din mediul urban.
Astfel, la nivelul...
Cea de-a treia ediție iUmor a fost lider de audiență
Cea de-a treia ediţie a celui mai nou sezon iUmor, difuzată miercuri seara, între orele 20.30 – 22.56, la Antena 1, a fost lider de audiență la nnivelul publicului comercial din mediul urban.
Astfel, la...
Chefi la cuțite – lider de audiență. Connect-R a venit în emisiune la rugămintea fiicei sale

Donald Trump, roast istoric la iUmor, miercuri, de la 20.30, la Antena 1

Cum poți deveni make-up artist: sfaturi pentru primii pași și o viziune productivă
Meseria de make-up artist presupune, înainte de toate, pasiune și dedicare. Nu toți pasionații de machiaj, look și tehnici de înfrumusețare pot face o carieră din asta, dar dacă eștii perseverent și îți...
Redescoperirea relației sau a căsniciei: ce poți face pentru a dezvolta constant pasiunea pentru partener
Relațiile de lungă durată și căsniciile au nevoie de atenție, o bună gestionare a conflictelor și, de multe ori, compromisuri. Deoarece este foarte greu, spre imposibil, să ai aceleași sentimente ca cele din pr...
Chefi la cuțite – lider de audiență cu cel de-al doilea episod. Show-ul a fost urmărit de peste 2 milioane de telespectatori

Parfumurile orientale: descoperă de ce au devenit atât de populare în întreaga lume?

Debut în forță pentru noul sezon Chefi la cuțite. Emisiunea a fost lider de audiență pe publicul comercial

Toto Dumitrescu se alătură distribuţiei serialului Adela, de la Antena 1
