Și înclinăm să spunem că este una dintre combinațiile perfecte pentru zilele mai reci.
Potrivit cumvaplace.ro, dacă vreți un gust și mai intens, vă recomandăm să adăugați după blendare sau chiar direct în farfurie și ceva smântână proaspătă. Și niște crutoane puțin picante.
INGREDIENTE
-
800 g păstârnac
-
2 caței de usturoi
-
1 lingură de ulei de floarea-soarelui
-
2 cepe, potrivite ca mărime
-
1 măr mare (sau 2 mai mici)
Citește pe Antena3.roCum arată și ce este Pando, cel mai mare organism viu din lume: Crește încontinuu de zeci de mii de ani și ocupă 40 de hectare de teren -
1 l apă (sau supă stock de legume)
-
Nucșoară (opțional)
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Încingeți uleiul într-o oală potrivită ca mărime (în ea vom și termina supa noastră) și sotați ceapa și usturoiul tăiate mărunt până devin moi. Dacă vă place aroma ei, puneți și un praf de pudră de nucșoară.
- Adăugați păstârnacul feliat potrivit de subțire (să se gătească mai repede) și mărul tăiat cuburi după ce l-ați curățat de coji și sâmburi.Țineți pe foc aproximativ 10 minute.
- Puneți apoi apa sau supa clară de legume, un praf de sare și de piper, acoperiți și lăsați să fiarbă 20 de minute din clipa în care supa fierbe.
- Luați de pe foc și lăsați câteva minute, 3-5, să se domolească aburul și apoi cu ajutorul mixerului vertical blendați ingredientele. Dacă supa-cremă este prea groasă, mai adăugați puțină apă/supă clară de legume. Potriviți gustul de sare și piper.