x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tablouri contemporane printre colecţii vechi

Tablouri contemporane printre colecţii vechi

09 Ian 2008   •   00:00

Dacă doriţi o intoarcere in timp, dar, totuşi, n-aţi vrea să vă rătăciţi printre lucruri vechi, un loc ideal este Galeria de Artă Ana - Antichităţi, de pe strada Emil Pangrati nr. 25, din Bucureşti. Galeria este deschisă din anul 2006 şi aparţine Anei Voicu.

Dacă doriţi o intoarcere in timp, dar, totuşi, n-aţi vrea să vă rătăciţi printre lucruri vechi, un loc ideal este Galeria de Artă Ana - Antichităţi, de pe strada Emil Pangrati nr. 25, din Bucureşti. Galeria este deschisă din anul 2006 şi aparţine Anei Voicu. Aici puteţi găsi obiecte de artă, interesante şi utile, din secolele XIX şi XX, dar care stau şi sub lumina, postmodernismul şi, uneori, ne­ho­tă­rărea picturilor de secol XXI.

 

Lumea veche…

Sticlărie, porţelanuri, tacămuri şi servicii de masă, covoare, carpete, feţe de masă, tapiserii, tablouri, rame vechi, icoane, sculpturi, oglinzi, bijuterii, podoabe, pendule, ceasuri, aparate de fotografiat, albume, seturi pentru birou, monede, ceramică şi porţelan, lambriuri, obiecte de cult - toate ne introduc intr-o lume misterioasă. Fiecare obiect de aici are povestea lui. „Obiectele sunt achiziţionate fie de la colecţionari romăni şi străini, care vor să facă schimb, fie de la persoane care le-au primit moştenire. Iar cei care le cumpără sunt cei care doresc să-şi amenajeze un interior in stil vechi, sau care au pierdut un obiect şi vor să ia ceva asemănător in schimb", ne spune Cornelia Udrea, cea care se ocupă de galerie. Mi-au atras atenţia căteva tăvi din argint cu monogramă, un set complet de tacămuri din argint, zaharniţe din Franţa secolului XIX, o carafă in stilul Art-Nouveau, din metal cu sticlă lucrată manual, un set de pahare Baccara, cu toate adevărate obiecte de artă.Â

 

Lumea nouă…

Intr-un astfel de spaţiu al trecutului, există şi o cameră mică, pe care criticul de artă Marius Tiţa a numit-o „came­ra magică". Aici au loc in fiecare lună expoziţii de pictură ale artiştilor contemporani, ale căror tablouri ne readuc in viaţa tumultoasă a lumii de astăzi. „Flori de măr" - Mihail Gavril, „Formă şi culoare" - Dorin Baba, „Lumină şi mister" - Vasile Trăistariu, iar in luna decembrie „Arbore" - {erban Rusu - sunt doar căteva expoziţii ale artiştilor romăni care au contribuit la magia locului.

×
Subiecte în articol: cultura si piper