Femeia din faţa mea îşi potriveşte cununa cu flori pe creştetul capului, după care mă îmbie să gust din rachiul de floare de salcâm. "Da' luaţi, că n-aţi mai băut aşa ceva..." O cheamă Elena Ivanov. E din Crişan, sat așezat, ca plaurul, în mijlocul Deltei Dunării. Rachiul de floare de salcâm e o băutură specifică pentru ucrainenii care populează câteva sate din Delta Dunării. Gust. E uşor dulce, nu prea tare, cu o aromă lejeră.
Aşez păhărelul şi o întreb de reţeta ştiucii umplute, care tronează pe masă. Elenei i se alătură vecina Tudosia Oprişan şi amândouă îmi desluşesc, pe rând, completându-se, secretele ştiucii gătite ca-n Deltă. "Am curăţat-o, am jupuit-o, i-am măcinat carnea, am condimentat-o, am frământat-o, după care...........................
Citește rețeta mai departe și află și alte rețete din Delta Dunării, AICI.
Te-ar putea interesa și
Cum A SLĂBIT SHAKIRA folosindu-se de LUMINA SOARELUI? Află și tu uluitoarea DIETĂ urmată de ea!
Tărâțele de grâu - eficiente în terapia bolilor digestive și în cura de slăbire
Vrei să slăbești, dar îți este mereu foame? Iată 5 TRUCURI CARE TAIE POFTA DE MÂNCARE!
Prunele - fructele-medicament ale sezonului. Află în ce afecțiuni sunt benefice și 6 rețete terapeutice
Cum alungăm GHINIONUL? Ce trebuie să aruncăm din casă?
Băutura Fericirii! Află rețeta și bucură-te de ea!
Rețeta miraculoasă pe bază de gelatină care „ia cu mâna” durerile de spate și de gât
Remedii naturale pentru anemie
Cum menții dorința sexuală în cuplu, pe termen lung?
Secretele sexului perfect!