x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Top 5 tendinţe în bucătărie

Top 5 tendinţe în bucătărie

de Magda Cristina Ursache    |    01 Mar 2011   •   13:02

În urma unui studiu realizat de NASFT (Asociaţia naţională americană a producătorilor din domeniul alimentaţiei), cunoscutul post de televiziune Food Channel a anunţat luni care sunt cele cinci alimente/elemente aflate în topul tendinţelor culinare din Statele Unite. “Micul dejun se bazează tot mai mult pe alimente fierbinţi, inclusiv în ceea ce priveşte mâncărurile pe bază de cereale sau seminţe. Ceaiul, cafeaua şi ciocolata caldă câştigă tot mai mult teren la prima masă a zilei”, a declarat redactorul şef al Channel Food, Kay Logsdom.

În topul celor 5 alimente aflate în tendinţe regăsim, astfel, pe primul loc, ciocolata. Ciocolata caldă, dar şi stickurile sau vafele cu ciocolată, servite de obicei cu ceai. Pe locul al doilea se află ceaiurile medicinale şi diferite alimente folosite în scop explicit terapeutic, precum băuturile cu aloe sau castravete. Ultima treaptă a podiumului e ocupată de noile sortimente de tăiţei, precum cei preparaţi din grâu sarazin, din grâu sălbatic (alac) sau în combinaţie cu alge.

“Diplomă de merit” primesc, pentru locul patru, alimentele a căror aromă este dată de folosirea ardeiului iute sau a altor ingrediente “fierbinţi”. Şi vorbim aici atât de sosuri foarte picante, precum wasabi, cât şi de alune sau migdale cu aromă de ardei iute ori alte produse asemenea. Locul al cincilea, în top, revine... alimentelor retro: cocteiluri clasice, alimente pregătite cu vin, mici aperitive şi “mezilicuri”, care întreţin conversaţia, în compania unei băuturi uşoare.  

×
Subiecte în articol: ciocolata topul alimente culinar tendinte