x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Trucul simplu pentru a încetini coacerea rapidă a bananelor. Cum să le păstrezi mai mult timp

Trucul simplu pentru a încetini coacerea rapidă a bananelor. Cum să le păstrezi mai mult timp

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2023   •   18:15
Trucul simplu pentru a încetini coacerea rapidă a bananelor. Cum să le păstrezi mai mult timp

Bananele sunt printre cele mai gustoase fructe, nemaivorbind despre beneficiile extraordinare pentru sănătate. Dar o preocupare reală este cum să le depozităm astfel încât să nu se strice prea repede.

Acestea se pot consuma dimineața deoarece calmează arsurile gastrice dar și între mese. Conțin magneziu și potasiu, astfel că ne ajută la menținerea bunei dispoziții și a recuperării în urma unui efort fizic, dar protejează și rinichii. 

În plus, există o varietate de forme și modalități în care le putem mânca, simple dar și smothie, în combinație cu alte fructe, cereale, iaurt. 

Însă unele dintre problemele principale este faptul că se coc repede după ce le aducem acasă de la magazin. Dacă le lăsăm la temperatura camerei, procesul de coacere se accelerează, devenind maronii și apoi negre.

Pentru a încetini acest proces, este suficient le înfășurăm, cu tot cu coajă, într-o folie alimentară. Iar cel mai bine este să înfășurăm individual fiecare banană, nu tot ciorchinele. Astfel se vor menține bune de consum timp de două săptămâni, scrie spynews.ro. 

 

×
Subiecte în articol: banane depozitare folie alimentară