x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cel mai bun ulei în care să prăjești peștele. Este sănătos și îi dă o savoare specială

Cel mai bun ulei în care să prăjești peștele. Este sănătos și îi dă o savoare specială

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2024   •   21:45
Cel mai bun ulei în care să prăjești peștele. Este sănătos și îi dă o savoare specială

Peștele are numeroase beneficii pentru sănătate însă trebuie să îl prepari într-un mod sănătos. Este astfel recomandată să folosești un anumit ulei care îi dă o savoare specială.

Cel mai bun ulei pentru prăjit peștele. E mai sănătos și dă un gust plăcut

Sunt preferate uleiurile cu punct de fum ridicat și gust neutru pentru a nu influența aroma naturală a peștelui. 

Deși mulți preferă să gătească preștele în ulei de floarea soarelui, o variantă mai sănătoasă este uleiul de rapiță. Are mai puține grăsimi sarutate, gust neutru și punt de fum ridicat. Totodată, este bogat în acizi grași omega-3. 

Uleiul de măsline extravirgin este cel mai sănătos, acesta are un punct de fum mai scăzut decât alte uleiuri. Atunci când un ulei atinge punctul de fum, începe să se descompună și să producă fum și compuși dăunători pentru sănătate. Prăjirea peștelui la temperaturi ridicate poate duce la arderea sa.

Totodată, uleiul de măsline are o aromă distinctă și un gust pronunțat de măsline, care poate modifica aroma naturală a peștelui. 

Rețetă de pește prăjit în ulei de rapiță

Ingrediente

  • File de pește (de exemplu, cod, somon, tilapia sau merluciu)
  • Sare și piper, după gust
  • Făină (opțional, pentru a da crustă)
  • Ulei de rapiță pentru prăjit

Mod de preparare

Curățare și pregătirea peștelui. Asigură-te că fileul de pește este curățat și spălat bine. Poți tăia în bucăți mai mici sau îl poți lăsa întreg, în funcție de preferințe. Asezonază fileurile de pește pe ambele părți cu sare și piper, sau cu alte condimente preferate pentru a adăuga gust. Dacă vrei să obții o crustă crocantă pe pește, poți să-l treci prin făină înainte de a-l prăji. Asigură-te că acoperi bine toate părțile și scutură excesul de făină.

Încălzește uleiul de rapiță într-o tigaie mare la foc mediu sau mediu-mare. Când uleiul este bine încins, adaugă bucățile de pește în tigaie. Prăjește peștele timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte sau până când este frumos aurit și se desface ușor cu o furculiță.

Dacă prăjești bucăți mai mari de pește, poți să-l întorci cu grijă folosind o spatulă pentru a te asigura că se prăjește uniform pe toate părțile.

După ce peștele este gata, scoate-l din tigaie și lasă-l să se scurgă pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Poți să-l servești cald, alături de garnituri precum legume la abur, orez sau cartofi prăjiți. Poți adăuga și felii proaspete de lămâie pentru a da un plus de prospețime, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: ulei peste ulei rapita