x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Un cadou verde de la ambasadori

Un cadou verde de la ambasadori

de Alina Ramona Anghel    |    01 Dec 2010   •   17:48
Un cadou verde de la ambasadori

140497-bucate21-30-14.jpgA fi ambasador înseamnă să îţi reprezinţi cu mândrie ţara, să oferi oamenilor o imagine cât mai completă a locului din care ai plecat şi  să-i convingi că întotdeauna realul este mai bun decât imaginarul. Acest lucru doreşte să-l realizeze şi ambasadorul Republicii Chile în România, Excelenţa Sa doamna Maria Eliana Cuevas Bernales. Să ne demonstreze că o călătorie în Chile, printre cactuşi sau copaci protejaţi, printre locuitorii de diferite naţii sau gustând din produsele gastronomice locale este infinit mai frumoasă decât să priveşti câteva pagini dintr-o carte sau o revistă.

Gastronomia chiliană este o combinaţie de reţete din bucătăria spaniolă şi cea locală, dar, de-a lungul timpului, chilienii au fost influenţaţi şi de gastronomiile altor popoare (Germania, Italia, Croaţia, Franţa, Orientul Mijlociu).

 Mâncarea din Chile se remarcă prin numeroasele preparate cu diferite arome şi culori, deţinând o mare varietate de reţete realizate cu ajutorul ingredientelor obţinute din ocean, apele ţării fiind habitatul unor specii unice de peşte şi crustacee. La aceste ingrediente se adaugă unul foarte important, şi anume vinul, Chile fiind unul dintre cei mai mari producători mondiali.

Printre multele zicale ale poporului român, există una foarte importantă, care spune că o persoană trebuie să rea­lizeze mai multe lucruri de-a lungul vieţii, printre care să planteze şi un copac. Chilienii din România au hotărât să planteze în Parcul Regina Maria din Capitală atâţia copaci câţi chilieni sunt în România.

Totul a pornit de la un proiect realizat în Chile, ce prevede plantarea în 2010 a circa 17 milioane de copaci, câte unul pentru fiecare locuitor al ţării.

Evenimentul din România, organizat de misiunea diplomatică, este prilejuit de cei 200 de ani de la formarea primului guvern autonom al Republicii Chile, iar doamna Maria Eliana Cuevas Bernales a primit ajutorul necondiţionat al mai multor personalităţi: primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, secretari şi ambasadori din Argentina, Cuba, Peru şi Spania, dar şi viitorul ambasador al României în Chile, domnul Angelo Florin Florian.

 

Humitas sau tamales din porumb

Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb, două cepe, o cană cu lapte dulce (250 ml), o crenguţă de busuioc verde, două linguri cu ulei, sare.

Preparare: Ştiuleţii de porumb se curăţă de foi, fără să se rupă, căci vor fi folosite la preparare. Se înlătură mătasea de pe porumb apoi se curăţă boabele de porumb, se pun într-un bol împreună cu busuiocul şi se pasează cu un blender. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Se pune peste porumb împreună cu laptele, se amestecă, se condimentează, apoi se pune compoziţie în frunzele de porumb oprite. Li se dă formă de pachet, se leagă ca să nu se desfacă sau să iasă compoziţa şi se pun la fiert în apă sărată circa 45 de minute. Se servesc presărate cu zahăr sau cu sos chili.

×
Subiecte în articol: geografii culinare culinar