A fost folosit probabil pentru prima dată in Evul Mediu, pentru a "acoperi" mirosul greu al cărnurilor mai puţin proaspete. Astăzi insă este o dovadă de rafinament şi cultură culinară să ştii să dozezi verdeţurile şi condimentele care compun un bouquet garni.
In volumul său intitulat "Dictatura gastronomică", publicistul Constantin Bacalbaşa (reeditat de Simona Lazăr, la Editura Cartex, în 2009) remarca faptul că "In Romănia, măncărurile de carne şi de peşte se pregătesc fără aromate, de aceea peştele işi păstrează mirosul său specific, iar măncărurile cu carne şi supele - mirosul seului. Pentru inlăturarea acestui neajuns s-a introdus «buchetul»".
Citește articolul integral ca să afli din ce este compus „buchetul” de ierburi aromatice și cum pate fi el folosit în rețete. Ai bonus rețeta de CRAP ALSACIAN după metoda lui Constantin Bacalbașa.
Te-ar putea interesa și
Cum A SLĂBIT SHAKIRA folosindu-se de LUMINA SOARELUI? Află și tu uluitoarea DIETĂ urmată de ea!
Tărâțele de grâu - eficiente în terapia bolilor digestive și în cura de slăbire
Vrei să slăbești, dar îți este mereu foame? Iată 5 TRUCURI CARE TAIE POFTA DE MÂNCARE!
Prunele - fructele-medicament ale sezonului. Află în ce afecțiuni sunt benefice și 6 rețete terapeutice
Cum alungăm GHINIONUL? Ce trebuie să aruncăm din casă?
Băutura Fericirii! Află rețeta și bucură-te de ea!
Rețeta miraculoasă pe bază de gelatină care „ia cu mâna” durerile de spate și de gât
Remedii naturale pentru anemie
Cum menții dorința sexuală în cuplu, pe termen lung?
Secretele sexului perfect!