x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Descoperire uimitoare. O fetiță de 7 ani a găsit un diamant mare într-un parc din Arkansas

Descoperire uimitoare. O fetiță de 7 ani a găsit un diamant mare într-un parc din Arkansas

de Redacția Jurnalul    |    09 Sep 2023   •   22:40
Descoperire uimitoare. O fetiță de 7 ani a găsit un diamant mare într-un parc din Arkansas
Sursa foto: Hepta

O fetiță de 7 ani a vizitat Crater of Diamonds State Park din Arkansas pentru a-și sărbători ziua de naștere. Când a luat o pauză, a dat peste un diamant de 2,95 de karate. Copila va putea păstra diamantul, conform politicii parcului.

Aspen Brown a primit un cadou surpriză atunci când a vizitat Crater of Diamonds State Park din Murfreesboro, Arkansas, pe 1 septembrie, cu ocazia împlinirii a 7 ani.

În timp ce lua o pauză, Brown a dat peste un diamant brun de 2,95 de karate, de mărimea unui bob de mazăre verde, potrivit Arkansas State Parks.

"I s-a făcut cald și a vrut să se așeze pentru un minut, așa că a mers lângă un gard", a declarat tatăl ei, Luther Brown: "Următorul lucru pe care îl știu este că a alergat la mine, spunând ".

Să dai peste o piatră prețioasă de o asemenea dimensiune este o descoperire "excepțional de rară", a declarat pentru Insider Aaron Palke, cercetător la Institutul Gemologic al Americii (GIA).

Palke și echipa sa de cercetători au vizitat parcul anul trecut. Ei au căutat timp de două zile și jumătate și nu au găsit niciun diamant.

O medie de unul până la două diamante sunt găsite de vizitatori în fiecare zi, potrivit agenției parcurilor de stat. Dar dimensiunea pietrelor prețioase este de obicei mică.

În termeni mai tehnici, un diamant găsit în parc ar putea avea de obicei între 0,05 și 0,20 de karate, a spus Palke.

Crater of Diamonds State Park din Arkansas este singurul loc din lume în care publicul poate săpa după diamante și le poate păstra.

Stephen Morisseau, directorul de comunicare al GIA, a declarat pentru Insider că, cel mai probabil, diamantele din parc s-au format "în adâncul pământului cu miliarde de ani în urmă". Dar pietrele prețioase nu au ieșit la suprafață decât în urmă cu aproximativ 95 de milioane de ani, după ce a erupt un vulcan.

×
Subiecte în articol: diamant arkansas aspen brown