x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Discovery intră în culisele Cupei Mondiale

Discovery intră în culisele Cupei Mondiale

de Sebastian S. Eduard    |    20 Mai 2014   •   16:55
Discovery intră în culisele Cupei Mondiale

Brazilia lucrează la unul dintre cele mai importante proiecte din istoria sa: pregătirea a trei stadioane demne să găzduiască meciuri de fotbal internaţionale, la cel mai înalt nivel, care trebuie să fie gata la timp pentru Cupa Mondială 2014.

Costurile totale depăşesc trei miliarde de dolari, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult decât cheltuielile ultimei ţări-gazdă a Cupei. În plus, proiectul îi obligă pe cei mai mari arhitecţi şi ingineri ai ţării să îşi asume o responsabilitate foarte mare. Prezentând toate aceste aspecte, programul “Brazilia 2014. Pregatiri pentru Campionatul Mondial  Brazilia 2014”, care va fi difuzat pe Discovery în fiecare sâmbătă de la ora 16:00, dezvăluie în exclusivitate poveşti din culisele celui mai ambiţios şi mai controversat proiect de construcţie al ţării.

Seria conţine trei episoade a câte 60 de minute, care se vor concentra asupra a trei proiecte foarte importante, cu întreaga infrastructură care le susţine: renovarea celebrului stadion Maracana din Rio, locul unde Brazilia a suferit o înfrângere usturătoare în finala Cupei Mondiale anterioare, în 1950, extinderea noului proiect futuristic pentru stadionul Corinthians din Sao Paulo şi cel mai costisitor proiect al ţării, amplasat chiar în inima Amazonului: stadionul Amazonas.

Fiecare construcţie este o minunăţie arhitecturală, care însă întâmpină o mulţime de probleme structurale şi politice cu termene de rezolvare strânse. Şi, ca şi când provocările  nu ar fi de ajuns, cele trei oraşe trebuie să cheltuiască alte câteva miliarde pentru diverse proiecte de infrastructură, astfel încât să poată face faţă numărului de fani din toată lumea.

De la cablurile care trebuie montate în Amazon pentru a conecta oraşul Manaus la reţeaua naţională de energie electrică a Braziliei sau crearea unor noi efective ale trupelor speciale în Rio, până la rezolvarea blocajelor infernale, produse în traficul rutier din Sao Paulo, prin modernizarea sistemului de transport, inginerii brazilieni şi miile de muncitori din toată lumea sosiţi în Brazilia lucrează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a-şi respecta termenele de predare şi a pregăti Cupa Mondială.


×
Subiecte în articol: cm brazilia 2014