x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Dynamo: magia coboară în stradă

Dynamo: magia coboară în stradă

de Sebastian S. Eduard    |    13 Oct 2014   •   20:26
Dynamo: magia coboară în stradă

A trecut vremea magicienilor cu joben şi baston care scoteau iepuri din pălărie. Este timpul magicienilor-casual, a celor îmbrăcaţi comun, care, cu atât mai mult te vor uimi cu trucuri bine făcute. Acest lucru l-am experimenta pe viu, o dată cu sosirea-fulger în România a lui Dynamo, cel mai captivant magician britanic al momentului.

Nu are fibra lui David Blaine şi nici costumul impecabil al lui David Copperfield. Este îmbrăcat comun, aproape sărăcăcios. Hainele, mai multe rânduri, acoperă un trup de sub 60 de kilograme, care îl fac să aibă aspectul unui tip cu evidente tedinţe hipotermice. Ţinuta sa este departe de a fi londoneză; stilistul său pare să fi ocolit cu obstinaţie Savile Row sau Jermyn Street şi să fi poposit direct la Elephant & Castle Shopping Center. “A stârnit în mine instincte materne”, a glumit o prietenă, punând punctul pe “i”: într-adevăr când îl vezi pe tip simţi, brusc, intenţia de a-l ocroti.

Când se apucă însă de lucru, la propriu şi la figurat, te lasă cu gura căscată. Şi totul se întâmplă sub nasul tău, la 20-30 de cm, în timp ce încerci să îţi revii din uimire. Dacă ai vreo băbuţa descinsă de la o coadă la Sfânta Parascheva precis ţi-ai scuiba în sân...

A venit în România pentru a-şi promova sezonul al patrulea al serialului “Dynamo şi magia imposibilului”, care se va difuza pe Discovery Channel începând cu 20 octombrie. Ed Stafford, Mike Brewer şi Nik Wallenda revin şi ei în grila de toamnă. Printre celelalte emisiuni mai menţionăm: “Conectaţi în sălbăticie”,

“Maşini pe alese: în jurul lumii”, “Bolizi şi tipi solizi” (din 19 octombrie), “Live: Nik Wallenda deasupra oraşului Chicago” (din 3 noiembrie), “Supravieţuire extremă cu Ed Stafford” (din 9 noiembrie).

×