x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Colecție inedită a casei de modă Dior. Inspirată din borderii tradiționale mexicane

Colecție inedită a casei de modă Dior. Inspirată din borderii tradiționale mexicane

de Redacția Jurnalul    |    21 Mai 2023   •   21:20
Colecție inedită a casei de modă Dior. Inspirată din borderii tradiționale mexicane
Sursa foto: Dior/facebook

Casa de modă Christian Dior a prezentat o colecție inedită de haine, realizată împreună cu artiști din Mexic, scrie AFP. 

Parada s-a desfășurat la Antiguo Colegio de San Ildefonso, o clădire colonială aflată lângă Templo Mayor, un vestigiu al imperiului aztec din centrul orașului Ciudad de Mexico.

Colecția Mariaei Grazia Chiuri, designer al Casei Dior, este inspirată din broderii florale tradiționale în culori strălucitoare ale comunităților Oaxaca și Chiapas din Mexic. Alături au fost și piese de îmbrăcăminte în tonuri de alb și negru. 
"Este o ţară pe care o iubesc profund şi o cultură care nu încetează să mă inspire. M-am bucurat să mă întorc în timp pentru diferite proiecte şi să cunosc diferiţi artişti", a scris aceasta pe Twitter.

Parada s-a desfășurat pe melodia "Te mereces un amor" a cântăreţei mexicane Vivir Quintana și s-a încheiat cu mai multe rochii albe cu detalii roșii pe ritmurile unei alte  melodii a acesteia, "Cancion sin miedo", care vorbește despre violenţa împotriva femeilor mexicane.

Coafurile manechinelor au fost inspirate din cele ale pictoriței Frida Kahlo.

×
Subiecte în articol: christian dior mexic