x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ghid pentru alegerea accesoriilor potrivite pentru rochiile de bal

Ghid pentru alegerea accesoriilor potrivite pentru rochiile de bal

23 Mai 2023   •   10:27
Ghid pentru alegerea accesoriilor potrivite pentru rochiile de bal

Glamour și stil, rochii pe care doar în vise la vedem: cam despre asta este vorba la o gală.

Gând auzim de gale, automat ne vin în minte galele premiilor Oscar, galele de la Cannes, MET Gala și multe alte astfel de evenimente, mai mult decât formale, în care vedetele poartă ținute pe care nu le vezi decât poate odată în viață. Ne putem gândi, când vorbim despre ținute de gală, la rochiile purtate de actrițe precum Nicole Kidman, Julia Roberts sau Halle Berry care, aproape de fiecare dată, s-au prezentat impecabil la astfel de evenimente. Desigur, aceste ținute sunt studiate indelug, vedetele lucrând îndeaproape cu designeri consacrați pentru a creea rochiile respective. Însă nu doar rochiile sunt importante. Ca întreaga ținută să fie de top, vedetele de la Hollywood aleg  totul într-un mod cât se poate de calculat. Asta înseamnă că accesoriile pentru rochia de gală sunt cel puțin la fel de importante ca și rochia în sine. Accesoriile vor da valoare sau, pur și simplu, vor “distruge” stilistic și vizual o rochie de bal. Gențile și bijuteriile potrivite pot îmbunătăți complet o rochie de gală care, la prima vedere, poate părea destul de plictisitoare. Accesoriile alese greșit, în schimb, vor face ca o rochie inițial elegantă să se estompeze. Nu este întotdeauna ușor. Așa cum vedetele de la Hollywood sunt apreciate pentru ținutele de gala, mai sunt și eșecuri, iar doamnele și domnișoarele respective apar în reviste doar din cauza alegerii lor hidose la o gală. Dar ce faci dacă, de dată asta, ești chiar tu invitată la o gală? Cum te pregătești? Sunt puține șanse să ai la îndemână sfaturile stiliștilor de la marile case de modă despre cum să alegi să accesorizezi ținută. Ei bine, suntem aici pentru a te ajută. Așa că citește aceste sfaturi și, cu siguranță, vei fi vedeta galei la care vei participa.

 

Pune-ți rujul preferat într-un clutch

Un clutch este o geantă mică în care poți depozita un ruj, de exemplu. Este un accesoriu tipic pentru o rochie de gală. Poți purta un clutch elegant în mână. Poate că nu este întotdeauna practic dacă vrei să iei multe cu tine, dar o geantă de mână sau un rucsac nu trebuie, în niciun caz, să apară alături de o rochie de gală. Trebuie să simți acea libertate în a alege un articol izbitor într-o culoare strălucitoare sau acoperit cu sclipici. Asortează clutch-ul cu pantofii tăi și ești deja cu un pas mai aproape de ținuta ideală.

 

Găsește încălțămintea perfectă

Aceasta este poate cea mai ușoară alegere pe care o ai de făcut în întreaga ținută. Pantofii cu toc înalt sunt cei mai buni pentru o rochie de bal. Picioarele tale par mai lungi și mai subțiri, iar postura ta este mai elegantă. Deci, cu cât mai sus, cu atât mai bine. Cumpăra-i cu suficient de mult timp în avans, astfel încât să îi poți purta în casă și să investești într-o pereche de branțuri pentru a preveni veziculele și durerile de picioare. Dacă nu vrei sau nu pot să porți pantofi cu toc, alege o țintă din gama de rochii de bal lungi, sub care poți ascunde cu ușurință o pereche de balerini. Totuși, aceștia trebuie aleși cu mult bun gust, eventual din satin și cu detalii prețioase.

 

Bijuteriile sunt acel touch final

Alege cu grijă ce colierele, cerceii, inelele și brățările pe care le vei purta la o gală. Poți să alegi chiar și din colecția de la https://www.hypnotica.ro/. Alege o piesă izbitoare. Totuși, nu combina cercei uimitor de lungi cu un colier. Un colier nici măcar nu este necesar. Dacă vrei să atragi atenția asupra colierului, alege modelul care se potrivește cel mai bine cu rochia ta de bal. Colierele lungi arată cel mai bine cu rochiile de bal cu gât înalt sau pe rochii fără umeri. Un decolteu în V necesită un colier de lungime medie, iar o rochie fără bretele are nevoie de o bijuterie rotundă în jurul gâtului. Colierele scurte cu pietre sunt o necesitate cu rochiile cu decolteu rotund. Dacă dorești să fii vedetă serii, atunci cu o tiară sau o diademă de lux vei atrage toată atenția.

 

Alege o capă

O haină groasă de iarnă nu poate fi, sub nicio formă, combinată cu o rochie de bal. Ce faci însă dacă afară este frig sau dacă sala unde se desfășoară gala nu este încălzită corespunzător? Chiar nu este nevoie să înduri frigul. Există rochii de bal cu mâneci lungi, dar dacă nu îți place un asemenea model, există o mulțime de accesorii care arată bine și îți vor ține de cald. De exemplu, poartă o capă elegantă. Acesta este un articol vestimentar fără mâneci pe care îl poți pune peste umeri sau deasupra brațelor. De asemenea, poți purta un șal. Șalurile le găseșți în toate culorile și țesăturile. Un bolero, de asemenea, poate fi o alegere bună pentru a-ți ține de cald. Boleroul este o jachetă scurtă cu mâneci care acoperă umerii, brațele și bustul.

Mănușile lungi sunt foarte elegante la o gală și te împiedică să îți frecați mâinile toată seară într-un loc mai răcoros. Eticheta prevede că doamnele care poartă mănuși trebuie să facă acest lucru pe tot parcursul serii. Au voie să le scoată numai în timpul cinei. Brățările trebuie purtate deasupra mănușilor, inele dedesubt.

 

Culorile trebuie alese cu grijă

Atmosfera unei gale este modestă și clasică. La fel și culorile rochiilor de bal. Nu poți greși cu o rochie neagră, deoarece negrul este întotdeauna șic. Culorile pastelate sunt mai puțin potrivite pentru că nu sunt suficient de festive. Deși culorile sunt discrete, materialele pot fi cât se poate de extravagante: sclipici, dantelă sau țesături transparente. Totul este posibil la o gală, dar fii selectivă. Alegi fie una, fie altă.

 

 

×
Subiecte în articol: glamour rochii bal