x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Opt reguli esențiale pentru femei

Opt reguli esențiale pentru femei

de Nadina Câmpean    |    23 Apr 2017   •   18:11
Opt reguli esențiale pentru femei
Sursa foto: g-stockstudio/Getty Images/iStockphoto

“O femeie trebuie să fie întotdeauna elegantă și fabuloasă”, spunea Coco Cha­nel, una dintre cele mai influente per­sonalități din lumea modei. Pare însă o misiune din ce în ce mai dificilă în con­dițiile în care reguli banale ale bunului-simț sunt încălcate frecvent cu scuza ge­nerațiilor în continuă schimbare și a ma­nierelor demodate. Sunt însă câteva re­guli care nu vor ieși niciodată din modă:

1. Bărbatul este cel care va saluta pri­mul mereu, iar femeia va răspunde în­totdeauna cu un surâs. Nu vă doriți să transmiteți mesaje greșite și să fiți cea care dă tonul conversației. Dar, atunci când se întâlnesc două persoane de sex feminin, cea mai tânără este cea care va iniția salutul.

2. În schimb, femeia va fi cea care va întinde mâna spre domn, nu invers, atunci când fac cunoștință. E important să fiți fermă, însă fiți atentă ca strângerea de mână să nu fie exagerat de puternică.

3. Când e vorba de o persoană în vâr­stă, dacă femeia stă pe scaun, este obliga­toriu să se ridice. E un semn de respect, iar dacă cei tineri mai trec cu vederea aceste reguli, cu siguranță cei mai în vâr­stă vor remarca stângăciile de felul acesta.

4. O doamnă nu va sta niciodată cu telefonul pe masă. Nu sunăm, nu trimi­tem mesaje și nu ne verificăm contul de Facebook atunci când luăm masa. Dacă este urgent, ne scuzăm, ne ridicăm dis­cret de la masă și ne retragem într-un loc mai intim pentru a purta acea conversa­ție.

5. O femeie educată nu va vorbi niciodată în timp ce mănâncă. În astfel de cazuri, absolut orice suportă amânare. Nimic nu justifică o impolitețe de acest gen. Și, mai mult, o astfel de imagine e greu de șters din memoria celor din jur, deci e de dorit să evităm.

6. Bărbatul este primul care intră în restaurant întotdeauna. Domnii sunt cei care deschid ușa și fac primul pas, urmați apoi de partenera lor. E o regulă veche de sute de ani, care se păstrează și în ziua de azi, deși este din ce în ce mai des încălca­tă, domnii crezând uneori că sunt nepo­liticoși dacă intră primii.

7. Problemele de sănătate nu sunt ru­șinoase. Poate fi însă felul în care le ges­tionați. Dacă tușiți, strănutați sau căscați, puneți întotdeauna mâna la gură. E bine să vă învățați copiii încă de mici cu acest obicei. Nu trebuie să fim politicoși doar când suntem în public, ci și atunci când ne simțim confortabil în mijlocul fami­liei.

8. Din dorința de a-și dovedi egali­tatea cu partenerii de viață, doamnele au preluat multe dintre obiceiurile aces­tora. Unul dintre ele este fumatul pe stradă. Este greșit! Independența nu tre­buie confundată cu lipsa de eleganță. O doamnă nu va fuma niciodată pe stradă. E de evitat și să mâncați pe stradă, însă aici sunt excepții.

×
Subiecte în articol: reguli de eticheta