x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Pensule machiaj  - Cum să le alegi pe cele potrivite?

Pensule machiaj  - Cum să le alegi pe cele potrivite?

24 Mai 2023   •   10:58
Pensule machiaj  - Cum să le alegi pe cele potrivite?

Istoria machiajului datează de mii de ani. Dovezi în acest sens se găsesc în siturile arheologice din întreaga lume. Au fost folosite diverse uleiuri, coloranți naturali și multe altele. Dar, de-a lungul timpului, acestea au fost înlocuite cu produse cosmetice profesionale.

Machiajul poate fi aplicat cu mâinile, dar există instrumente special pentru machiaj. La fel ca artiștii make-up profesioniști, și fetele care își fac singure machiajul folosesc pensule machiaj. Aceste instrumente sunt incluse de mult timp în arsenalul oricărei fete care are grijă de ea însăși. Fiecare artist de machiaj știe că un make-up de înaltă calitate depinde nu numai de mâinile pricepute ale unui profesionist și de cosmeticele bune, ci și de pensulele potrivite. Aceste instrumente joacă un rol cheie în crearea unui machiaj competent. 

Ce pensule ar trebui folosite pentru anumite produse de machiaj?

Este important să înțelegi că atunci când vrei să alegi pensule machiaj perfecte, trebuie să te ghidezi după următoarele reguli: forma, vârful pensulei și funcționarea acesteia. De regulă, aceste instrumente au propriile subgrupuri. Sunt necesare pentru a determina cu ușurință pensula de aplicare a unui anumit produs. În ciuda faptului că multe fete sunt familiarizate cu principalele tipuri de pensule machiaj, puține știu despre existența unei pensule pentru corector, de exemplu. 

Cum să alegi pensulele de machiaj. Ce să cauți atunci când cumperi?

La cumpărarea acestor ustensile, trebuie să acorzi atenție nu numai scopului lor, ci și materialului din care sunt fabricate. Pentru peri, se folosesc în principal 2 tipuri de materiale: peri naturali sau peri sintetici. Mânerul poate fi realizat din lemn, plastic sau alte materiale.

Pensulele de machiaj cu peri naturali, cum ar fi capră, veveriță, samur și altele, funcționează bine pentru produsele uscate. De exemplu, pudre, umbre, corectori liberi, fard de obraz. Astfel de pensule machiaj te ajută să dai un ton uniform machiajului și cu ajutorul lor este mai ușor să reglezi grosimea stratului de cosmetice. Dar pentru produsele lichide, precum anticearcăn sau fond de ten, este mai bine să folosești pensule machiaj cu peri sintetici, deoarece fibrele naturale absorb o parte din fondurile lichide. Acest lucru nu numai că va crește consumul de produse cosmetice, dar va deveni și un excelent teren de reproducere pentru microbi. Iar pensulele cu peri sintetici sunt potrivite pentru diferite tipuri de produse cosmetice. În plus, necesită mai puțină întreținere.

În ceea ce privește durabilitatea, pensulele de calitate din materiale sintetice vor rezista mai mult decât periile cu peri naturali. Multe femei aleg pensule machiaj după principiul ”natural”, temându-se de diverse alergii. De fapt, pensulele de machiaj sintetice de la companiile de încredere nu provoacă alergii sau alte iritații ale pielii.

Cea mai bună opțiune este să ai pensule machiaj cu peri pentru diferite produse cosmetice. Nu este recomandabil să cumperi toate pensulele doar naturale sau doar sintetice. De obicei te poţi limita la un set standard: o pensulă pentru pudră, pentru agenţi corectori și fond de ten, pentru fard de obraz, ruj, pentru sprâncene și mai multe tipuri pentru aplicarea fardurilor pentru ochi. Poți opta chiar și pentru un set de pensule machiaj profesional.

 

×
Subiecte în articol: make-up Pensule machiaj