x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Supermodelul Tatjana Patitz a murit la vârsta de 56 de ani

Supermodelul Tatjana Patitz a murit la vârsta de 56 de ani

de Redacția Jurnalul    |    11 Ian 2023   •   22:57
Supermodelul Tatjana Patitz a murit la vârsta de 56 de ani
Sursa foto: Hepta

Supermodelul Tatjana Patitz, care a jucat în videoclipul „Freedom '90” al lui George Michael, a murit la vârsta de 56 de ani, notează Vogue.

Miercuri, Vogue a împărtășit vestea decesului lui Patitz printr-un necrolog, în care a descris-o pe topmodel ca fiind „cea mai liniștită și poate cea mai intensă dintre supermodelele originale”.

În articol, revista de modă notează că Patitz s-a născut în Hamburg, Germania, înainte de a se muta cu familia ei la Skanör, Suedia, în tinerețe.

Acolo, modelul avea să-și înceapă cariera la vârsta de 17 ani, când s-a înscris la un concurs Elite Model Contest din Stockholm. S-a clasat pe locul al treilea în Suedia. Premiul a fost o excursie la Paris și un contract pe termen limitat. Dar, așa cum scria Vogue în 1988, „o stea nu s-a născut repede. Tatjana nu și-a găsit de lucru timp de un an”.

A apărut Peter Lindbergh, fotograful german, renumit pentru imaginile sale fără retușuri și pentru preferința pentru un aspect de frumusețe „naturală”. Acesta avea să o fotografieze pe Patitz pentru celebra imagine „White Shirts: Six Supermodels, Malibu”, în 1988, și din nou pentru coperta supermodelelor din ianuarie 1990 a revistei British Vogue. Când George Michael a văzut acel număr, a invitat aceeași distribuție de „fete” să apară și să se sincronizeze în videoclipul său „Freedom '90”.

„Tatjana a fost întotdeauna simbolul european al șicului, un fel de Romy Schneider-meets-Monica Vitti”, și-a amintit Anna Wintour, director de conținut al Condé Nast și director editorial global al Vogue.

„Era mult mai puțin vizibilă decât colegele ei - mai misterioasă, mai matură, mai de neatins - și asta avea propriul său farmec”, a mai spus ea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Tatjana Patitz supermodel a murit