x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Zece ghicitori grele pentru adulți. Cum să îți antrenezi mintea!

Zece ghicitori grele pentru adulți. Cum să îți antrenezi mintea!

de Redacția Jurnalul    |    18 Iul 2024   •   09:00
Zece ghicitori grele pentru adulți. Cum să îți antrenezi mintea!
Sursa foto: Unsplash.com

Ghicitorile sunt o metodă excelentă de a stimula mintea și curiozitatea. Iată zece ghicitori care pun adesea oamenii în dificultate:

1. Imaginează-te la volanul unui autobuz. Conduci până la stația T, unde se urcă 8 oameni. Mai mergi câteva stații și ajungi la stația de autobuz O, unde coboară 4 oameni. La final, ajungi la stația M, unde toată lumea coboară. Care este numele șoferului de autobuz?
Răspuns: Este chiar numele tău.

2. Pot călători cu aproape 100 de km/oră, dar nu părăsesc niciodată camera. Mă poți acoperi, dar asta nu mă încetinește. Nu vei ști dacă vin doar o dată sau iar și iar și iar. Ce sunt eu?
Răspuns: Un strănut.

3. Nu am fost niciodată, dar voi fi mereu. Nimeni nu m-a văzut niciodată, dar toată lumea știe că exist. Ofer oamenilor motivația de a se îmbunătăți în fiecare zi. Ce sunt eu?
Răspuns: Ziua de mâine.

4. Am o singură culoare, dar mai multe mărimi. Stau tot timpul jos, dar pot să zbor. Stau în soare, dar nu și în ploaie, nu fac rău nimănui și nu simt nicio durere. Ce sunt?
Răspuns: Umbra.

5. Șapte surori sunt acasă, unde fiecare este ocupată cu ceva. Prima soră citește o carte, a doua gătește, a treia joacă șah, a patra rezolvă sudoku, a cincea spală rufele, a șasea are grijă de plante. Ce face a șaptea soră?
Răspuns: Joacă șah cu a treia soră

6. Locuiesc singur în căsuța mea. Nu sunt ferestre sau uși, iar dacă vreau să ies trebuie să sparg peretele. Ce sunt eu?
Răspuns: Un pui într-un ou.


7. Dacă îi dai să mănânce, trăiește. Dacă îi dai să bea apă, moare. Ce este?
Răspuns: Focul.

8. Ce poartă omul de două ori în viață gratuit, iar pentru a treia oară plătește?
Răspuns: Dantura.

9. Soacrei nu-i plăcea ginerele și voia să-l otrăvească. Ginerele era însă prudent și mereu mânca doar ce mânca și soacra sa. Odată la cină, soacra a tăiat o bucată de carne în jumătate, a mâncat o parte, iar a doua i-a dat-o ginerelui, după care cel din urmă a murit. Cum i-a reușit să facă asta?
Răspuns: O parte a cuțitului a fost unsă cu otravă.

10. Eşti într-o cameră întunecată şi găseşti un singur băţ de chibrit. Ce aprinzi prima dată: Ziarul, lampa sau lumânarea?
Răspuns: Chibritul.

 

Sursa

×
Subiecte în articol: Ghicitori curiozitatea