x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Rapperul 50 Cent a pierdut apelul în procesul împotriva foștilor avocați

Rapperul 50 Cent a pierdut apelul în procesul împotriva foștilor avocați

de Redacția Jurnalul    |    03 Iul 2023   •   22:56
Rapperul 50 Cent a pierdut apelul în procesul împotriva foștilor avocați
Sursa foto: Hepta

Un judecător federal din New Haven, Connecticut a dat dreptate primei instanțe care a respins procesul de 32 de milioane de dolari intentat de rapperul Curtis „50 Cent” Jackson împotriva fostei sale firme de avocatură, potrivit Reuters.

Judecătoarea districtuală americană Vanessa Bryant a respins plângerile lui Jackson pentru malpraxis juridic împotriva firmei de avocatură americane Reed Smith și a fostului său partener Peter Raymond.

Jackson susținuse că Reed Smith a urmărit o strategie juridică „neinformată” în perioada premergătoare procesului care a dus la pronunțarea unei sentințe de 7 milioane de dolari împotriva sa și că a avut un conflict de interese, deoarece un alt avocat al lui Jackson l-a reprezentat și pe rapperul Rick Ross, un potențial martor în proces. Ross nu a depus niciodată mărturie.

Jackson nu a spus cum a fost împărțită loialitatea avocaților săi sau cum conflictul a dus la pierderea procesului, a declarat judecătorul.

„Fără mai mult, instanța nu poate concluziona că conflictul de interese a influențat strategia de descoperire a avocatului sau că acest conflict l-a făcut pe Jackson să piardă la proces”, a spus Bryant.

Firma l-a reprezentat pe Jackson după ce acesta a fost dat în judecată de o femeie pentru că acesta a postat pe site-ul propriu de internet o înregistrare în care aceasta apare în timpul unei partide de sex. Înregistrarea a fost postată ca parte a unei dispute cu Ross. Jackson a renunțat la Reed Smith ca avocat al său în martie 2015. Patru luni mai târziu, el a pierdut la proces și a fost obligat să plătească daune de 7 milioane de dolari.

Jackson a cerut falimentul în Connecticut la trei zile după verdictul din 2015. În timpul procedurii de faliment, Reed Smith a depus o cerere prin care solicita mai mult de 609.000 de dolari pentru onorariile de avocat presupuse a fi neplătite.

Jackson a replicat cu pretențiile sale de malpraxis juridic, solicitând 7 milioane de dolari în daune reale și 25 de milioane de dolari în daune punitive. Judecătoarea americană de faliment Ann Nevins a respins pretențiile lui Jackson prin deciziile din martie 2019 și iunie 2021.

Nevins a redus cererea de onorarii a Reed Smith la 429.000 de dolari în luna mai.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: 50 cent proces