x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Betty cea urîtă... de colegi

Betty cea urîtă... de colegi

de Catalina Iancu    |    26 Aug 2008   •   00:00
Betty cea urîtă... de colegi

TIPIC MIORITIC  ●  Mă iubeşte, nu mă iubeşte, mă hărţuieşte...
Bade, pălărie nouă, larirarirarira,/ Tu i-ai rupt cariera-n două, larirarirarira/ Tu i-ai rupt-o, Zsolt i-o coase/ Cu fir roşu de mătase, larira larirarira larirarirariraaaa... că pînă acum prea pare cusută cu aţă albă toată hîrjoneala (pardon, hărţuiala) dintre Betty şi Radu Baron. 



TIPIC MIORITIC  ●  Mă iubeşte, nu mă iubeşte, mă hărţuieşte...
Bade, pălărie nouă, larirarirarira,/ Tu i-ai rupt cariera-n două, larirarirarira/ Tu i-ai rupt-o, Zsolt i-o coase/ Cu fir roşu de mătase, larira larirarira larirarirariraaaa... că pînă acum prea pare cusută cu aţă albă toată hîrjoneala (pardon, hărţuiala) dintre Betty şi Radu Baron.  

Nu încercăm să demonstrăm aici cine are dreptate. Va hotărî instanţa cine a hărţuit sau cine a minţit. Fiindcă Betty care se consideră cea şantajată şi ameninţată l-a dat în judecată pe Radu Baron. Dar şi Radu Baron a chemat-o la tribunal pe Betty. Rămîne să vedem... care pe care. Vom arăta, în schimb, de ce este Baron băiat de cartier, iar Betty fată de carton. El a tras din greu pe toate părţile şi din toate poziţiile să-i facă o imagine. Iar ei i-a plăcut şi s-a complăcut. El cu banii, ea cu anii.  

POVEŞTIRI PE BANDĂ RULANTĂ. Cîte “ştiri” au fabricat şi pre(a)-fabricat PR-ii despre Betty! Ce-a mîncat, ce-a băut, ce-a făcut, ba chiar şi că vrea să meargă pe Lună! Evident, lucruri ce nu pot fi niciodată verificate. Un singur titlu mai este încă de actualitate: “Betty a călcat strîmb”. Dacă n-ar fi de plîns... cu siguranţă e de rîs. Cum se fac de rîs, adică, şi unul şi celălalt. Pe de o parte, el spune că ea nu cînta bine. Dar acum caută o copie a lui Betty. Care să aibă talent. Păi, pîn’ la urmă avea voce sau nu? Ea zice că el era un tiran, le ameninţa şi le teroriza. Dar s-a simţit bine cu el. Deci, era Baronul gentleman ori ba? Dincolo de bălăcăreala reciprocă există o realitate evidentă. Atît timp cît “artistele” se bucură de favorurile impresarilor, treaba merge ca unsă. Ca un fel de “viol cu acordul ambelor părţi”. Cînd nu-şi mai văd interesul (căci se văd cu sacii în căruţă – vedetă sau vedetuţă), fetele se simt hărţuite.

POZIŢIA FAŢĂ DE IMPRESAR. Pînă nu demult, cei doi umblau ca-n vechiul refren cu: “Un meduz şi o meduză/ Stau pe plajă buză-n buză”. Acum “El propune, ea refuză”, el mai vrea cîte-o partouză... Sau cel puţin aşa susţin (mult prea multe) voci, talentate sau nu, care au trecut pe la casa Baronului. De fapt, de aici începe rîsu-plînsu’. Cu ocazia scandalului au ieşit la suprafaţă toate rufele murdare şi toţi chiloţii înşiraţi prin RBA. S-au găsit destule fete care spun, pe diverse site-uri, că erau puse să se dezbrace, chipurile pentru a fi fotografiate, că multe ieşeau plîngînd din biroul şefului, că altele au plecat trîntind uşa, dar au mai fost şi cele care au stat. Care în genunchi, care dedesubt, care deasupra, depinde de mobilitatea şi preferinţele fiecăreia. Betty a fost printre cele care au înghiţit multe. Dar la un moment dat n-a mai vrut să mai înghită.  

PĂLĂRIE NOUĂ.
Noul manager (şi iubit), Zsolt Kapros, vrea să-i spele imaginea lui Betty. Ce de înălbitor o să-i trebuiască! Dar, aşa cum detergentul de vase nu scoate grăsimea de pe şolduri, nici Zsolt nu va reuşi s-o scoată pe Betty basma curată. Nu numai că a acceptat compromisuri cît timp i-a fost bine, dar a mai ieşit la iveală şi povestea (pe care colegii o ştiau) cu Haiducul Marian, pe care Betty îl suna cam des, pînă cînd a luat-o la rost nevasta acestuia.

Dar ce face Betty acum? De ce nu-şi ia soarta artistică în propriile mîini şi aşteapă s-o împingă din nou cineva de la spate? Nu face altceva decît să repete greşeala, sărind din lac în puţ, ăăă, în ograda altui manager, adică. De fapt, nu e decît aceeaşi Elisabetă cu altă bonetă. Înseamnă că ori Betty nu este nimic fără un impresar în spate, care să-i dirijeze fiecare pas, ori se complace în exact aceeaşi situaţie. Şi-ar fi putut da în judecată fostul manager fără a-şi pune poalele-n cap. Însă este evident că se lasă (se)dusă de val. De valul publicităţii din prezent, fiindcă evident, un scandal sexual îi aduce reclamă.

×
Subiecte în articol: antimonden betty