x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cosmetice din piele de puscarias

Cosmetice din piele de puscarias

de Adriana V. Paduraru    |    16 Sep 2005   •   00:00

O societate chineza de produse farmaceutice utilizeaza pielea prelevata de la condamnatii la moarte executati. "Materia prima" este folosita pentru obtinerea de colagen pentru buze sau creme antirid.

Mercurial pentru spagi


Autoritatile indiene au "luat foc" dupa ce o sectie de politie a publicat o lista de preturi pentru "serviciile prestate". Astfel, un infractor trebuie sa plateasca in plus aproximativ 2,5 lire sterline pentru o sticla de lichior, iar pentru utilizarea unui telefon mobil - 1,25 lire sterline.


Dromaderul din dovleac


In localitatea Klaistow din estul Germaniei se desfasoara pana la mijlocul lunii noiembrie Festivalul dovlecilor. Tema editiei din acest an este "Regatul animalelor", asa ca unul dintre participanti a realizat din aceste legume un dromader.

China - Cosmetice din piele de puscarias


O societate chineza de produse farmaceutice utilizeaza pielea prelevata de la condamnatii la moarte executati, sustine cotidianul britanic The Guardian, fara sa dea numele companiei. "Materia prima" este folosita pentru obtinerea de colagen pentru buze sau creme antirid. In momentul in care The Guardian a chestionat oficial societatea chineza, aceasta a negat ca ar utiliza bucati de piele umana. Cotidianul britanic nu a reusit sa afle inca daca pielea este utilizata in faza de productie propriu-zisa sau doar in laborator, in stadiul de cercetare. Societatea chineza exporta o parte a produselor sale, in special colagen, in Marea Britanie, dar si in alte tari europene si in Statele Unite.

Matrimonial - Elev batran, doresc nevasta bogata


Kimani Nganga Maruge, de 85 de ani, din Kenya, care a fost desemnat in anul 2003 cel mai batran elev din lume, vrea sa ia de nevasta o americanca bogata. Maruge va tine un discurs la Summit-ul Mileniului al ONU despre importanta studiilor elementare, insa le-a declarat conationalilor, inainte de plecarea in Statele Unite, ca nu va pierde nici o ocazie pentru a-si gasi o sotie. "Vreau sa ma casatoresc cu o femeie bogata. N-are sens sa-mi iau o nevasta saraca, pentru ca si eu sunt sarac", le-a declarat el ziaristilor.

Top - Donatii stranii pentru animale


PDSA din Marea Britanie (societate de caritate care se ocupa de ingrijirea animalelor fara stapani sau ale caror stapani nu au suficienti bani) a primit donatii care mai de care mai ciudate. Potrivit lui Hugh Forde, unul dintre reprezentantii PDSA, printre acestea se numara un sicriu, o piatra funerara, dinti falsi si chiar jucarii pentru adulti. "Orice donatie este importanta, iar din banii obtinuti prin vanzarea acestor obiecte, noi ne putem desfasura activitatea", a adaugat Forde.

Campanie - Sex pentru handicapati


Guvernul danez a fost puternic atacat dupa ce a lansat o campanie prin care persoanele cu handicap pot beneficia de servicii sexuale. Astfel, prostituatele sunt platite din bugetul de stat pentru a "inveseli" o data pe luna oamenii cu dizabilitati. Partidele din opozitie nu sunt deloc de acord cu aceasta masura. "Pe de o parte, cheltuim bani pentru a impiedica femeile sa se mai prostitueze, iar, pe de alta, le incurajam sa satisfaca sexual persoanele cu handicap", a declarat purtatorul de cuvant al Partidului Social Democrat, Kristen Brosboel. Reprezentantii asociatiilor pentru protectia handicapatilor nu sunt insa de acord cu aceasta opinie: "Au aceleasi drepturi ca persoanele normale. Politicienii ar trebui sa se hotarasca daca prostitutia va mai fi sau nu legala, iar nu sa-i opreasca pe cei cu dizabilitati de la aceste servicii".

Australia - In aer, cu 105 km/h


Doamna Ghiulea, pe numele sau adevarat Stephanie Smith, a "calatorit" prin vazduh 43 de metri cu viteza de 105 km pe ora, dupa ce a fost lansata dintr-un tun la o inaltime de aproximativ 20 de metri. Doamna Ghiulea a fost una dintre atractiile Melbourne Royal Show.
×
Subiecte în articol: antimonden