x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Culmea, Hara a intrat la apa

Culmea, Hara a intrat la apa

de Catalina Iancu    |    07 Noi 2005   •   00:00
Culmea, Hara a intrat la apa

Baietii de la Hara si-au luat "Liber". Asa se intituleaza videoclipul pentru care au stat, sambata, agatati in aer aproape toata ziua, iar noaptea si-au petrecut-o cantand pe apa.

Toata trupa, in frunte cu Flavius Buzila, a venit pregatita de "zbor" la o sala situata langa Cimitirul Pantelimon 2. Ca sa sugereze ideea de libertate, regizorul Bogdan Toader i-a agatat pe cantareti de franghii si i-a ridicat in aer. S-a ocupat de acest aspect o firma specializata in sporturi extreme. Cel care le-a dat tuturor indicatii a fost Marius, violonistul grupului, care a facut armata la parasutisti.

IN AER. La "incalzire" baietii s-au lasat legati si s-au imprietenit cu sforile. Nu numai cantaretii s-au dat huta. Cine a vrut sa incerce senzatia, s-a pomenit ridicat pana in tavan. Singura reprezentanta a sexului slab care a dorit sa priveasca peisajul de sus a fost Mufarina, asistenta regizorului. Porecla ii vine de la faptul ca le-a spus baietilor: "Sa nu intarziati la filmari, ca va sparg mufarina!". Si asa i-a ramas numele. Ca sa mai destinda atmosfera, atunci cand au bagat Mufarina in chingi, Flavius Buzila a strigat: "Atentie la cojones!"

Toate bune si frumoase in decor: un panou verde pe fundal, camerele de luat vederi pregatite, macaraua in functiune. Dar, fiindca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, trebuia sa lipseasca ceva. In cazul de fata, curentul electric! Cu chiu cu vai, dupa cateva ore de asteptare s-a gasit solutia salvatoare. In proiect ar mai fi trebuit sa existe si un ventilator care, plasat sub eroii principali, urma sa genereze efectul de vant. Dar si acesta lipsea cu desavarsire, asa ca interpretii s-au gandit sa-si aduca de-acasa uscatoarele de par.

LA SUPRAFATA. Daca stam sa ne gandim bine, videoclipul ar fi trebuit sa se filmeze invers. Adica, mai intai protagonistii sa intre la apa si abia pe urma sa stea spanzurati la uscat. Caci, partea a doua a clipului s-a tras pe lacul din Parcul Carol, unde au fost instalate patru scene si doua pompe de apa. Interpretii s-au udat pana la brau, deoarece "podiumul" era situat la zece centimetri sub apa. Cei care s-au ocupat de scena s-au rasturnat cu barca, iar unul dintre tehnicieni a cazut in lac. La un restaurant aflat in zona, petrecaretii au lasat nunta balta si au venit cu tinerii insuratei si cu tot alaiul la filmare. Cu aceasta ocazie, baietii de la Hara au facut si o dedicatie miresei: piesa "Liber", cantata parca in ciuda mirelui. Ca sa fie tacamul complet, Marius si-a scapat arcusul in apa. Prima reactie a fost sa sara dupa el, dar l-au oprit ceilalti. Astfel, barca de salvare a mai facut un drum, ca sa scoata arcusul infipt pe fundul lacului. Filmarea s-a terminat la ora patru noaptea, cu solistii uzi fleasca, dar multumiti de rezultat.

IN CHINGI
"N-am racit inca, dar se va intampla cu siguranta, fiindca am stat in apa cateva ceasuri bune. Dar asta nu-i nimic! Ne dor toate oasele din cauza franghiilor. Ne-au strans de ne-au iesit ochii. Sunt incomode" - Flavius Buzila
×
Subiecte în articol: antimonden s-au