x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cultul personalitatii

Cultul personalitatii

de Catalina Iancu    |    31 Ian 2006   •   00:00
Cultul personalitatii

Nu exista interviu in care asa-zisele vedete sa nu-ti spuna: "Nu ca as vrea sa ma laud, dar...". In limbajul vorbirii, aceasta fraza se traduce "Chiar vreau sa ma laud"!.

VIP-ul, pana nu e si fudul, nu e VIP destul. Se pare ca multor personaje le-au murit laudatorii, de vreme ce, pentru ele, verbul nu are decat persoana intai. Eu am facut, eu am dres... Dar cine sunt de fapt aceste vedete?

"Eu am fost prima vedeta care a introdus in muzica stilul modern. Eu am fost prima vedeta originala. Eu am fost prima care mi-am marit sanii si am si recunoscut. Eu am fost prima care am aparut fara chiloti pe scena." Ce chestie! Daca n-ar fi existat Daniela Gyorfi (caci despre ea este vorba), ar fi trebuit inventata! Altfel, muzica romaneasca ar fi ramas la stadiul anilor ’70, dupa parerea ei. Urmasele sale, printre care Anne’s, Adelline, Ooops, Pops, chiar se cred talentate. Fetele de la Bordo nici n-au scos bine capul in lumea muzicii si deja se considera vedete. "Nu suntem un produs" este sintagma care le-a facut celebre. La rubrica "Asa nu".

FARAONI. Daca in casele oamenilor de cultura gasesti tablouri pe care atarna greu... numele autorului, prin sufrageriile vedetelor sunt agatate diplomele primite de-a lungul anilor, inclusiv cele de la reviste care premiaza pe toata lumea. "Nu mai am loc pe pereti de-atatea diplome", a declarat Pepe. Ooooof, valoarea mea! De atatea ori i s-a spus lui Costi Ionita "regele manelelor" si "Faraonul", incat chiar a inceput sa se creada asemeni zeilor. "Cei care mi-au urmarit cariera muzicala stiu ca pot aborda orice gen muzical. Ce-am facut eu in muzica n-a mai facut nimeni, «Of, viata mea» a ajuns imn national. Plec in fiecare week-end in Italia, Spania, Franta, Germania, America, Anglia si cant in discoteci care au de la 600 pana la 2.000 de locuri. La concertul meu a fost nenorocire. 20 de artisti n-au reusit sa stranga in Piata Revolutiei cati oameni am strans eu in Parcul Herastrau! S-au adunat peste 10.000 de oameni!", declara mandru Costi Ionita. Cultul personalitatii naste "monstri sacri" in randul manelistilor. Mai mult monstri decat sacri, care rastoarna kitsch cu tona. Carmen Serban si-a facut scena in casa, iar Adi de la Valcea si-a pictat portretul in dormitor. Numai ca s-a mutat din acea locuinta. Se pare ca noul proprietar l-a ras de pe fata... peretelui, tragandu-i, probabil, un tapet peste ochi.

MARCA
Aproape in fiecare material scris de Floriana Jucan aflam ce pantofi de marca a purtat la o receptie, ce poseta si-a asortat la o mondenitate, ce bluza sau ce blugi de firma a potrivit cu nu-stiu-ce intalnire. Pe scurt (daca putem spune asa), trei sferturi din articol sunt despre ea. Si nu intelegem de ce, ca doar are ce sa scrie! Oricum, cine stie cunoaste. Culmea este ca tocmai Floriana a observat ca sunt multi cei care ar da 1.000 de euro pe-o geanta, dar n-ar cheltui 340.000 pe "Omul recent". Si-atunci, oare de unde aceasta obsesie pentru aspectul exterior, cand are atatea alte lucruri de aratat? Totusi, e bine ca ea cheltuie banii si pe carti, nu numai pe haine, ca altii. N-am auzit-o vreodata pe Andreea Marin, sa zicem, etalandu-si etichetele de pe haine si are, slava Domnului, destule. Stilistul Alexandru Abagiu a intrebat-o odata ce sandale poarta, iar prezentatoarea "Surprizelor" i-a raspuns aproape in soapta: "Sunt Gucci, dar nu de asta le-am cumparat. Mi-a placut tare mult modelul si, in plus, sunt foarte comode". Ce-ar fi sa-l auzim pe Ion Cristoiu, de exemplu, comentand scandalurile din sanatate, sa zicem, si la sfarsit sa spuna: "Si apropo, sa stiti ca acum port niste blugi Calvin Klein!."
×
Subiecte în articol: antimonden