x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Dana Nălbaru face rock pe banii ei

Dana Nălbaru face rock pe banii ei

de Catalina Iancu    |    09 Mai 2008   •   00:00
Dana Nălbaru face rock pe banii ei

Într-o lume în care mai toţi interpreţii aleargă după comercial pentru a se vinde, Dana, fostă Nălbaru, actualmente Bucur, înoată contra curentului. Interpreta revine în muzică. Însă în altă direcţie: în muzica rock.

Într-o lume în care mai toţi interpreţii aleargă după comercial pentru a se vinde, Dana, fostă Nălbaru, actualmente Bucur, înoată contra curentului. Interpreta revine în muzică. Însă în altă direcţie: în muzica rock.
La interviu a fost prezentă şi Sofia (fiindcă n-avea cu cine rămîne acasă). Aţi ghicit, fetiţa Danei în vîrstă de 1 an şi 4 luni.


► Jurnalul Naţional: Ce faci cu muzica? Ai renunţat, eşti în pauză sau te relansezi?
Dana Nălbaru:
Nuuuu, n-am renunţat! Mai precis, m-am reapucat. Acum două luni am lansat un nou videoclip, am scos o nouă piesă – după o pauză de trei ani, timp în care m-am ocupat mai mult de viaţa personală, şi am revenit cu această piesă care se numeşte “Mai e o zi”. E primul single de pe albumul ce va urma, CD care se va lansa peste două luni, şi care este gata.


► Ai (re)intrat deja “în pîine”?
Da, am reînceput, am revenit. În week-end-ul acesta am trei spectacole: unul la Bîrlad şi două pe lîngă Constanţa.


“Nu cred foarte tare în noţiunea de fani”

► Cum ţi se pare show-biz-ul acum, după revenire?
Eu cred că lucrurile merg înspre bine. Pentru că piaţa s-a aşezat, ascultătorii au gusturile foarte bine stabilite. Adică există ascultătorii de manele, de dance şi de rock. Înainte existau ascultătorii de “tot”, mai puţin de rock. Lucrul ăsta uşurează munca şi a organizatorilor de spectacole, şi a celor care cîntă.


► Cum ai ajuns la rock?
De mică mi-a plăcut, mi se potriveşte şi l-am ascultat. Oportunitatea de a cînta cu Hi-Q acum mulţi ani, 11, mai precis, cînd eram mult mai tînără, a însemnat extraordinar de mult. M-am îndreptat către acel gen fiindcă aşa a fost conjunctura, nu prea era altceva la momentul respectiv. Cînd am înţeles cum stau lucrurile, după ceva ani şi ceva succes, am înţeles că nu e aşa de important cît faci, ci cum faci, deci calitatea. Şi atunci am hotărît că, dacă tot vreau să fac ceva de calitate, de data asta singură, fără nici un fel de compromis, să fac ce-mi place. Şi aşa am ajuns să fac rock. Abia acum încep să adun roadele muncii mele din ultimii cinci ani.


► Crezi că fanii îţi vor ierta trecutul?
Nu cred foarte tare în noţiunea de fani. Poate mulţi se vor supăra. Publicul, cel care contează pentru mine acum, ştie să facă diferenţa. Restul... nu contează!


“N-am nici o legătură cu moda”

► Ţi-ai schimbat şi look-ul...
Nimic din ceea ce se întîmplă în viaţa mea nu e plănuit. Fac aşa cum simt. Îmi place părul lung, dar nu la mine. În toată viaţa mea (n.r. – Dana are 32 de ani) am avut părul lung numai cinci ani. A fost un chin şi am hotărît să mă tund. Nu sînt genul de persoană care se duce la coafor, mă plictiseşte îngrozitor. Mă tund cum îmi place, mă îmbrac cum îmi place... Nu am un plan de marketing în sensul ăsta. N-am nici o legătură cu moda şi îmi pare rău de asta, dar... mă îmbrac comod. Nu găsesc întotdeauna ce caut, nu mi se potrivesc, aşa că îmi iau haine în stilul meu, mai larg, ceva care nu-i neapărat foarte la modă. Şi nu apelez la stilişti. Cătălin Botezatu şi Irina Schrotter sînt mult prea eleganţi pentru gustul meu.


► Cum te promovezi, totuşi?
Am un blog pe care l-am început acum vreo lună. Nu pentru că e o modă, ci pentru că mi se pare un mod mai simplu de-a comunica. Nu mai am casă de discuri, am întrerupt colaborarea cu Cat Music, cu care am avut un contract sănătos, dar pe care am vrut să-l întrerup, deoarece mi se cerea să fac tot felul de lucruri pe care nu mai voiam să le fac. Am investit singură în acest proiect nou. Din fericire, nu plec de la zero, mi se mai deschid porţi...


► Mai ai timp pentru tine? Cine stă cu Sofia?
Ei îi dedic tot timpul meu liber. Şi Dragoş (n.r. – soţul) stă cu ea. Ne împărţim timpul. Facem cu schimbul. Cînd chiar nu putem, o rugăm pe soacra mea să vină. Sau pe mama, care vine de la Braşov.


► Creşă? Grădiniţă?
E prea devreme acum, dar sigur sînt în program.


► N-ai ţinut-o ascunsă de ochii presei...
Nu, n-am ţinut-o ascunsă, dar nici n-am exagerat cu apariţiile. N-am expus-o prea mult, n-a apărut încă la tv, dar am făcut cîteva fotografii cu ea, am apărut acolo unde ni s-a cerut.


► Cînd o vei lua cu tine la primul concert?
Cît de curînd.

 

×
Subiecte în articol: rock antimonden