x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Folk din ramură de stea

Folk din ramură de stea

de Catalina Iancu    |    01 Dec 2007   •   00:00
Folk din ramură de stea

Folkistul "cu fereastra ninsă" va incălzi sufletele admiratorilor in această iarnă cu un megaturneu de autor. Vasile Şeicaru se pregăteşte de colindat... căte un oraş pe zi in luna decembrie.

TURNEU - Vasile Şeicaru i incepe seria spectacolelor de iarnă


Folkistul "cu fereastra ninsă" va incălzi sufletele admiratorilor in această iarnă cu un megaturneu de autor. Vasile Şeicaru se pregăteşte de colindat... căte un oraş pe zi in luna decembrie.

Â
Parafrazănd un vers dintr-o melodie de-a lui Vasile, le vestim iubitorilor de muzică bună minunea ce-i venirea sa, in localităţi mai mari sau mai mici, in apropierea Sărbătorilor. Artistul care caută lumina şi pe Dumnezeu pregăteşte in decembrie un superturneu, impreună cu echipa lui de profesionişti. Nu vor lipsi din recitatul său "Antiprimăvara", "La adio", "Din prea mult sau prea puţin" sau "Rănduri pentru Moş Crăciun". Rămăne de văzut dacă anul acesta Moşul ii va aduce "acelaşi vechi ecou de panoramă". Căci in rest au grijă fanii să-i trimită in plicuri găndurile lor, poezii, sau ii aduc flori şi jucării de pluş. Şi fiindcă cele mai frumoase atenţii vin in luna cadourilor, artistul ne-a spus povestea unui dar foarte drag inimii lui, primit anul trecut, in iarnă. Este vorba despre un fel de tablou, mare de un metru, cu desene, insemnări, autografe in diferite culori, pe care i l-a adus la un concert grupul devoratorilor de folk.

EMOŢII. De altfel, partea de suflet a spectacolului a fost pusă la cale chiar de Mihnea, băiatul folkistului, care a venit la concert cu vreo 50 de colege şi prieteni. Cantautorul işi pierduse jumătatea in urmă cu trei luni, iar copiii care au cunoscut-o pe Gabriela au vrut să-i mai aline suferinţa. "Eu ii ştiam copiii, dar intre timp... nu mai erau copii. Am fost atăt de emoţionat, incăt nu am mai putut continua recitalul şi am făcut o pauză. Mihnea era foarte aproape de scenă şi mă privea adănc in ochi. Ştiu că ar fi vrut să vină şi să mă imbrăţişeze. A făcut-o la sfărşit, şi nu numai el, cu toţii... in tăcere. Am tabloul lor şi acum şi o să-l păstrez toată viaţa", ne-a dezvăluit artistul.

Â

TRASEU. Unde va putea fi urmărit Şeicaru? La 1 decembrie, Bucureşti, Casa de Cultură a Ministerului de Interne. 6 decembrie, Galaţi, Teatru Muzical. 7 decembrie, Piteşti, Casa de Cultură. 9 decembrie, Braşov, Casa de Cultură "Reduta". 10 decembrie, Constanţa, Teatrul Naţional. 11 decembrie, Ploieşti, Teatrul "Toma Caragiu". 12 decembrie, Buşteni, Casa de Cultură. 14 decembrie, Tecuci. 15 decembrie, Bărlad, Sala Mare a Centrului "Tutova". 16 decembrie, Piatra-Neamţ. 17 decembrie, Bucureşti, Festivalul "Om bun". 18 decembrie, Bucureşti, BNR. 19 decembrie, Balş, Casa de Cultură. 20 decembrie, Craiova. 21 decembrie, Turnu-Severin, Casa de Cultură. 22 decembrie, Roşiorii de Vede, Casa de Cultură. 23 decembrie, Focşani, Sala "Atheneum". 27 decembrie, Cămpulung Moldovenesc, Casa de Cultură şi 28 decembrie, Gura Humorului, Casa de Cultură. Desfăşurătorul spectacolelor apare pe pagina www.seicaru.ro.

catalina.iancu@jurnalul.ro

×