x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden FRUMUSEŢE / Miraculosul spectacol al gheţii şi al vieţii

FRUMUSEŢE / Miraculosul spectacol al gheţii şi al vieţii

de Dana Andronie    |    03 Mar 2009   •   00:00
FRUMUSEŢE / Miraculosul spectacol al gheţii şi al vieţii

"Stelele Moscovei pe Gheaţă" au strălucit în prima zi a lui martie pe Patinoarul "Mihai Flamaropol" din cadrul complexului sportiv "Lia Manoliu". Natalia Bestemyanova, Andrei Bukin, Igor Bobrin şi peste 30 de patinatori au prins aripi, oferind un spectacol divin.



Turneul continuă astăzi, la Brăila, patinatorii ruşi demonstrându-şi valoarea lor într-o spectaculoasă "Gală a Campionilor". "Stelele Moscovei pe Gheaţă" face parte din proiectul naţional de multiculturalitate şi multilingvism, "ARTA CONTRA DROG 2009", iniţiat de CIADO în colaborare cu Asociaţia Culturală DRACULA. Am stat de vorbă cu stelele Natalia Bestemyanova, Andrei Bukin şi Igor Bobrin despre spectacolul vieţii şi al gheţii...  

  • Jurnalul Naţional: Domnule Igor Bobrin, care e povestea companiei "Stelele Moscovei pe Gheaţă"?

Igor Bobrin: A fost primul teatru pe gheaţă apărut pe teritoriul Uniunii Sovietice. Toată viaţa mi s-a reproşat, în sport, că programul meu este mult prea artistic şi nu sportiv, că are prea multă expresie, prea multe imagini pe gheaţă. De aceea, după ce mi-am terminat cariera sportivă, am încercat să continuu ceea ce mi se interzisese. Aşa a luat naştere teatrul şi primul spectacol: "Filmul mut" sau "Reflecţii pe tema Charley Chaplin", după scenariul renumitului poet rus Ilya Pernicov. Spectatorii ne-au întâmpinat cu aplauze, în picioare. Cam de la asta a început totul.

  • Cum sunt Natalia şi Andrei, ca oameni, ca prieteni, ca angajaţi?

Igor Bobrin: În primul rând vreau să spun, ca să înţeleagă toţi şi să nu încurce lucrurile, că Natasha Bestemyanova este soţia mea. Andrei, de mulţi ani, este partenerul ei. Ne cunoaştem de atâta timp şi atât de bine, încât ne bucurăm de succesul comun şi ne iertăm greşelile.

  • Când aţi început patinajul?

Natalia Bestemyanova: Nu aveam nici 5 ani când am început patinajul artistic. Avusesem o operaţie la picior şi nu voiam să merg. Părinţii erau foarte speriaţi, iar doctorii le-au recomandat să mă ocup cu sportul. În acea perioadă, în Rusia, cel mai populat sport era patinajul artistic. Cam aşa am ajuns pe patinoar. Am plâns foarte mult şi o rugam pe mama să mă descalţe de papucii ăştia, grei, deoarece ei sunt tari şi este într-adevăr foarte greu la început, dar peste o lună eu deja patinam cu grupul şi peste câteva luni eram cea mai bună.

Andrei Bukin: Ca şi mulţi alţi copii din acele timpuri, mamele ne duceau la patinoar. Aveam pe atunci 7 ani şi aveam de ales: ori să merg la şcoala muzicală, la acordeon, unde tot am fost admis, ori la patinaj artistic. Am hotărât că eu ar trebui să petrec mai mult timp pe afară, aşa că mama m-a dat la patinaj.

ŞI DIRECTOR, ŞI SOŢIE BUNĂ

  • Cât este sport şi cât este artă în patinajul artistic?

Natalia Bestemyanova: Aceasta este o întrebare retorică, ca "a fi sau a nu fi" în Hamlet. Sunt multe discuţii vizavi de patinajul artistic – ce este mai important sportul sau arta. Eu consider că aceste două sunt de nedespărţit. Chiar şi acum: la prima vedere este o artă, deoarece prezintă spectacole de balet, prezentăm opere întregi, dar, dacă nu am avea pregătirea sportivă, dacă nu am putea efectua elementele sportive atât de complicate, show-ul nostru nu ar fi atât de frumos.

  • Andrei, de când o cunoşti pe Natalia?

Andrei Bukin: Ne cunoaştem de foarte mult timp, nici nu ştiu sigur, cred că de mai mult de 40 de ani. Eram în acelaşi grup, dar ea dansa în single. Ea era, la început, foarte închisă, ruşinoasă şi timidă. Cu timpul s-a transformat într-o figuristă strălucită, ca partenera mea, şi după aceea şi în business lady. Se descurcă foarte bine cu toate problemele colectivului nostru – ea este director – şi consider că aceasta o ajută foarte mult să se realizeze. Are multă energie pe care vrea s-o consume, aşa că reuşeşte să şi patineze, să fie şi director, şi o soţie bună, şi o parteneră bună... Şi să fie o prietenă pentru tot grupul – ea reuşeşte peste tot. Eu cu Igor preferăm să ne relaxăm sau să ne ocupăm de treburile casnice. Ea le preferă pe cele publice.

  • Natalia, care este cel mai mare succes al tău?

Natalia Bestemyanova: Căsătoria mea cu Igor.

"Dacă nu am avea pregătirea sportivă, dacă nu am putea efectua elementele sportive atât de complicate, show-ul nostru nu ar fi atât de frumos"
Natalia Bestemyanova

×
Subiecte în articol: antimonden natalia natalia bestemyanova