x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ghici cine-i cel mai kitsch cântăreţ?

Ghici cine-i cel mai kitsch cântăreţ?

de Catalina Iancu    |    03 Apr 2008   •   00:00
Ghici cine-i cel mai kitsch cântăreţ?

AŞA NU! ● Trupa Bambi a primit "Peştele de Aur"
A tunat şi i-a răsfirat! Vremea a trecut, iar artiştii s-au  "cernut". În sensul că  trupele de-o vară au dispărut din peisajul show-bizului. Muzica românească se curăţă încet, dar sigur. De impurităţi!



AŞA NU! ● Trupa Bambi a primit "Peştele de Aur"
A tunat şi i-a răsfirat! Vremea a trecut, iar artiştii s-au  "cernut". În sensul că  trupele de-o vară au dispărut din peisajul show-bizului. Muzica românească se curăţă încet, dar sigur. De impurităţi!


MTV s-a apucat în week-end-ul trecut să dezgroape morţii show-biz-ului, difuzând un maraton de trupe dispărute. De la Andree până la A.S.I.A. (cum arătau în tinereţe!) Candy şi Sexxy, Chic şi alte asemenea. Vă vine să credeţi că existau trupele Genius, Sweet Kiss, Trinity, T-shirt şi mai aveau şi succes?!

Totuşi, ghici cine-i cel mai kitsch? Conform unui sondaj recent realizat de Radio Total, trupa Bambi. Chiar de summit, postul amintit s-a hotărât să facă topul cântăreţilor români cărora să le ofere un fel de "Zmeurică". Mai precis, cei care nu au obţinut până acum nici un premiu pentru piesele şi prestaţiile lor muzicale au avut toate şansele să câştige "Peştele de Aur", în cadrul Premiilor Kitschvision 2008. Aceste "distincţii" sunt oferite pentru cele mai slabe melodii, cele mai lipsite de originalitate sau calitate din ’90 încoace.


ALES, ASCULTAT, VOTAT. Aşa cum apare scris negru pe alb pe site-ul www.radiototal.ro, la Topul săptămânii, locul 1 şi Peştele (cel mare) de Aur l-au prins fetele de la Bambi şi 1Q Sapro cu melodia "Proverbe" (122 de voturi). Locul doi şi medalia de argint i-au revenit trupei Spicy cu piesa "Mi-e frică" (115 voturi), iar locul trei – Nicola, cu "Vamos a Mamaia" (108 voturi). Apoi, în ordine descrescătoare, în funcţie de voturi şi de note se mai află în top 30 răsuflate: Fuego cu "Chitara mea", Valahia cu "Banana" – asta cântau Mihai Trăistariu şi Dorin Topală, dacă vă puteţi imagina, MB&C – "Domnul problemă", "Andrelele", cu "Lasa-mă papa la mare", urmate de Fizz – "Dacă nu Fizz, atunci cine". Nu mai contrează cine, contează că Fizz nu mai cântă!

Apoi Varza – "Urlă foamea-n noi", Angels – "Toate fetiţele mâinile sus". Căci, ce puteau cânta mai mult de-atât? Capuccino – "În exces (Sex la lumina lumânării)", Sweet Kiss – "Alin". Primul "mutant" manelist înconjurat de fetiţe cu fustiţe.


Refflex – "O aventură" (ca şi apariţia lor în muzică), Sexxy – "Exotic", Cheeky Girls – "Cheeky song (Touch my bum)", Non Stop – "Eşti fata care-mi place", No Comment – "La noapte o să te fur", 4U – "Nu ţin la tine", Indigo – "Nu-mi pasă", Giglio – "Oare de ce", Dl. Problemă – "Ringul de dans", Gaz pe Foc – "Sună dacă mă iubeşti", Genius – "Chefu’", A.S.I.A. – "Garsoniera ta", Tutti Frutti – "Cine mă vrea". Nu-i mai vrea nimeni, drept pentru care s-au autodizolvat. Marius Dragomir – "Party in Transilvania", Boombastic – "Vipera", N&D – "Vreau să plâng", Body & Soul – "Băieţii ştiu ce vor" şi Chic – "Ia-mă în braţe". Premiile au constat în peşti pentru plasmă sau LCD şi au fost acordate atât interpreţilor, cât şi celor care i-au votat.


Delimitaţi de subcultură

"Ideea de kitschvision a fost declanşată de un şir de piese văzute la un post tv. O înşiruire fără nici un sens. Ne-am spus că putem şi noi prezenta într-un mod critic şi uşor cinic toate aceste şlagăre. Selecţia în prima fază a fost extrem de uşoară, muzica românească este extrem de ofertantă din punctul ăsta de vedere. Mai greu ne-a fost să alegem doar 30. De aici nu a mai fost treaba noastră, ci a ascultătorilor, care au votat în număr neaşteptat de mare. Cred că dacă tratăm la modul ăsta muzica din România făcând un soi de top «Aşa nu», pentru că până la urmă asta este, ne delimităm faţă de toată această subcultură", a declarat Mihai Dinu, director de programe Radio Total.

×
Subiecte în articol: antimonden