x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Iliescu si Ben Laden, la terasa

Iliescu si Ben Laden, la terasa

13 Iul 2004   •   00:00

LITORAL 2004

Un afacerist din Mamaia si-a adunat in ograda busturile lui Iliescu, Ben Laden, Decebal si Vlad Tepes. In statiunea Mamaia intalnesti zeci de terase obisnuite, din care rasuna manele, ritmuri latino sau house. Insa atractia principala a turistilor o reprezinta Gradina Orient, unde clientii isi rezerva din timp o masa, pentru ca aici pot cina alaturi de Ion Iliescu, Adrian Nastase, Traian Basescu sau mult mai celebrul Ben Laden.
HORATIU TUDOR, SIMONA ECOVOIU

Daca nu ati aflat pana acum, in Romania s-a infiintat un club mai putin conventional. Este vorba despre Asociatia Barbosilor, al carei presedinte este Ion Branescu, zis Nea Puiu. El a avut trasnita initiativa de a deschide, pe malul Marii Negre, Gradina Orient.

GALERIE. Nici nu intri bine pe poarta, ca-ti sar in ochi busturile unor personalitati atat din istoria nationala, cat si din cea universala. Mare iubitor de arta, domnul Puiu i-a comandat sculptorului Marian Ivanovici o lucrare de proportii. Si anume, sa realizeze busturile a 53 de oameni care au influentat istoria lumii. Astfel, clientii pot lua masa alaturi de Decebal, Traian, Vlad Tepes, Constantin Brancoveanu, Stalin sau Hitler. Pentru a va forma o imagine asupra pasiunii pentru istoria domnului Puiu precizam ca din aceasta galerie nu lipsesc Nicolae si Elena Ceausescu. Interesant este ca langa fostul cuplu dictatorial este asezat bustul actualului presedinte, Ion Iliescu.

IERARHIE. Bun cunoscator al crestinismului, Ion Branescu, patronul Gradinii Orient, a avut ideea de a infiinta Clubul Barbosilor dupa lungi meditatii filozofice. Mai precis, el sustine ca "este obligatoriu ca un barbat adevarat sa poarte barba, deoarece acesta trebuie sa fie dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu". Pentru nea Puiu, una este sa fii purtator de par pe fata si alta este sa fii constient de semnificatia ei. El crede ca barbosii sunt oameni care isi respecta familia si sunt utili societatii prin munca lor, in timp ce rasii sunt "niste golani care fura inimile femeilor si le abandoneaza cu burta la gura". Ca o marturie a filozofiei sale de viata sta ierarhia in care sunt asezate busturile. Patronul are o opinie foarte clara in ceea ce priveste personalitatile pe care le gazduieste in curte. De exemplu, ii admira pe Nicolae Ceausescu si Ion Iliescu, care, desi n-au purtat barba, au facut un lucru bun: "Primul a pus poporul roman la treaba, iar al doilea, cu un zambet, a urnit caruta democratiei". Din aceasta panoplie nu putea lipsi noua generatie de conducatori, cum ar fi Adrian Nastase, "lupul de mare" Traian Basescu si tribunul Vadim Tudor. Patronul Gradinii Orient nu s-a asteptat ca romanii sa guste aceasta afacere, care a devenit, intr-un timp foarte scurt, profitabila.

Nea Puiu are numai idei trasnite. El vrea sa infiinteze o scoala de soti. Mai precis, va da lectii de sexologie tinerelor familii. Este necesara o asemenea instruire, fiindca, in opinia sa, barbatii se grabesc ca fata la maritat.

EXPO
La dorinta clientilor, un ospatar poate sa ia bustul uneia dintre personalitatile mentionate mai sus (care cantareste aproximativ 5 kilograme) si sa-l aseze pe masa oaspetelui, pentru a manca alaturi de preferatul sau. Punctul culminant al acestei inedite expozitii de busturi il reprezinta asezarea lui Ben Laden langa George W. Bush. Despre democratul Bush si teroristul Ben Laden, nea Puiu e de parere ca cei doi merita sa stea impreuna pentru ca au schimbat fata istoriei moderne. Desi este o replica a muzelului figurinelor de ceara, Madamme Toussaud, aici nu domneste sobrietatea. Programul artistic e asigurat de bine cunoscutul muzician Cornel Verban.

Jurnalul National se aflain misiune pe Litoral

Daca v-ati deghizat in paparazzi si ati pozat vreo vedeta si vreti sa apara la gazeta, nu ezitati sa ne contactati. Daca se nimereste sa fiti chiar Aurelian Temisan, Adrian Enache, Gabriel Cotabita sau Elena Carstea, Andreea Balan, Andreea Banica, Dana Nalbaru, Teo si va aflati in cautarea iubirii (pierdute), ne puteti scrie si vi se va rezerva un loc la rubrica de matrimoniale estivale.

Adresa noastra: Piata Presei Libere, nr.1, corp D, etaj 8 sau dana.andronie@jurnalul.ro

Gyorfi il scoate la un suc pe Guta

Nu se mai fereste de gura lumii si se afiseaza pe la terase cu noul partener de scena. A fost cuplata, fara voia ei, de atatea ori, incat un iubit ca Guta ar da bine la imagine. Deocamdata. (Miruna Mihalcea)

VEDETE INSOLATE

Iulia Fratila a fost cea care ne-a inspirat titlul acestei rubrici. Anul trecut, ea a declarat ca "niciodata nu m-am insolat atat de rau". Voia, de fapt, sa spuna ca a facut insolatie. Care insolatie a devastat-o complet si pe dinauntru, si pe dinafara: "Nu mi-am ars doar pielea, aproape si prin haine mi-au patruns radiatiile, am facut febra, frisoane si chiar stomacul mi-a fost dat peste cap". Acest spatiu este rezervat vedetelor care (din cauza insolatiei) fac pana de gandire.

Marea are un efect nociv asupra prezentatoarei Adriana Titieni. In fiecare dimineata scoate cate o perla. S-a dorit ca National TV sa fie pe val, dar cu Titieni postul a ajuns sub nivelul Marii Negre. Iata ce-a emis recent la matinal: "Cosmin este ostracizat de amintiri si de foame". (Miruna Mihalcea)

CONDICA DE RECLAMATII

Astazi semneaza trupa Verso. Rockerii de la Verso sunt nemultumiti ca nu prea au avut unde sa se distreze, ca intre baieti, in statiunea Olimp. Au vrut sa se racoreasca, la o terasa, cu o bere. Numai ca, surpriza! In statiunea Olimp, la ora 23:00, nu mai poti degusta nimic. "Cum e posibil sa mergi la mare si sa nu gasesti o amarata de bere la ora 23:00? Am luat la picior tot Olimpul si nu am gasit nici o terasa deschisa", spune suparat solistul trupei, Cristi. Alte nemultumiri la malul marii? "Ne-a luat valul, dom’le! O sa facem reclamatie celor de la Meteo, care spuneau ca marea va fi agitata. Sa ne dea valul inapoi si sa mai mute din pietrele alea de pe plaja din Olimp, ca ne-am saturat sa ne lovim la picioare!", se revolta Verso. (Dana Ciobanu)
×
Subiecte în articol: antimonden ben laden