x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Inconjurul lumii in… 8 litri

Inconjurul lumii in… 8 litri

de Adriana V. Paduraru    |    28 Iun 2005   •   00:00
Inconjurul lumii in… 8 litri

Cercetatorii elvetieni au creat cea mai economica masina din lume, care ar putea sa faca inconjurul lumii cu doar 8 litri de combustibil. Vehiculul ce cantareste doar 30 kg, nu elimina in atmosfera nimic altceva decat apa.

Poluarea distruge razboinicii de teracota

Armata de teracota a primului imparat al Chinei, de la Xian, una din cele mai mari descoperiri arheologice din lume, este amenintata de poluare, care risca sa distruga figurinele vechi de 2.200 de ani. Sute de figurine din argila au inceput deja sa-si piarda culorile din cauza reactiei de oxidare. Arheologii estimeaza ca cele trei galerii a caror existenta este cunoscuta contin in total in jur de 8.000 de figurine din lut ars reprezentand soldati si cai.

Zoo - Opt miri si o mireasa

O tigroaica alba, sapte femele aligator si un mascul hiena isi duc singuri existenta in gradina zoologica din Bhopal, India. Astfel angajatii s-au pus pe scris anunturi matrimoniale. Scrisorile care solicitau opt miri si o mireasa au fost expediate catre 45 de gradini zoologice din tara. Pana acum nu s-a primit nici un raspuns la vreun anunt matrimonial.

Gluma - A inghitit cheia de contact

Arthur Richardson din SUA a dorit sa-i faca prietenului sau o gluma. I-a luat cheia de la camion si s-a prefacut ca o inghite. "Numarul de magie" a fost dat insa peste cap de "legea gravitatiei". Cu alte cuvinte, cheia de contact a alunecat frumos pe gatul "glumetului". Cum scoaterea cheii necesita mult timp, iar prietenul barbatului avea nevoie imediata de camion, radiografia lui Richardson a fost folosita drept model pentru realizarea altei chei.

Germania - Hotelul din copac

In Germania a fost inaugurat un hotel construit intr-un copac. Turistii isi vor petrece noptile in camere de lemn aflate pe ramurile copacului la o distanta de aproximativ 10 metri de pamant. Casa din copac Zentendorf din Saxonia ofera cinci camere la un pret cuprins intre 100 si 150 de lire sterline.

Elvetia - Cea mai economica masina

Cercetatorii elvetieni au creat cea mai economica masina din lume, care ar putea sa faca inconjurul lumii cu doar opt litri de combustibil. Potrivit site-ului idw-online.de, o echipa de la Universitatea Tehnica Federala din Elvetia si-a propus sa construiasca un vehicul care sa foloseasca cat mai putin combustibil posibil pentru parcurgerea unei distante cat mai mari. Asa a luat nastere o masina echipata cu o baterie care produce energie electrica din hidrogen si are doua motoare electrice. Vehiculul de 30 kg elimina in atmosfera doar apa.
×
Subiecte în articol: antimonden