x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Isterie - Fatboy, la Mamaia

Isterie - Fatboy, la Mamaia

de Raluca Grintescu    |    Miruna Nicolae    |    07 Aug 2006   •   00:00
Isterie - Fatboy, la Mamaia

Sambata seara, peste 20.000 de romani si nu numai au luat cu asalt Ultima Playa din Mamaia pentru un show demential cu DJ-ul numarul unu din lume, Fatboy Slim.

Nebunia a inceput inca din Bucuresti, cand trenurile spre Constanta, indeosebi personalul, au fost pline pana la refuz. Peste 3.000 de amatori de beat-uri si distractie pe plaja au napustit in trenuri, unii pe geam, altii pe unde au reusit mai bine, spre cosmarul nasilor. La Mamaia lumea s-a inghesuit abia cu o ora inainte de spectacolul artistului britanic Norman Cook (Fatboy Slim).

ATMOSFERA. DJ Vania a fost cel care a dat tonul la platane, la ora 18:00, cedand locul lui Rhadoo, care a mixat pana dupa ora 22:00, momentul cel mai mult asteptat de clubberi. Aparitia lui Fatboy Slim a creat isterie si ropote de aplauze, dar si cateva picaturi de ploaie, artistul debutand cu hitul "Praise you", cu care si-a incheiat, de altfel, show-ul. Scena, nu foarte mare, a fost invaluita de lumini fluorescente, creand o atmosfera feerica. Fatboy a mixat mai putine piese vechi, preferand sa impresioneze publicul cu mixuri ale unor piese aflate din top, precum "Crazy" (Gnarls Barkley) sau "Fatboy Slim is Fuckin’ in Heaven". Show-ul impresionabil al britanicului nu a durat mai mult de doua ore, lui Dobrica (Haute Culture) revenin-du-i misiunea de a mai mixa pana la ora stingerii: 02:30. Ce-ar mai fi de spus? Animatoarele show-ului au fost de nota 10, iar salvamarii, in numar mare, au avut grija sa nu se intample accidente. Ce a lasat in urma Fatboy? Mii de pahare si sticle, dar si o amintire de neuitat pentru fanii muzicii de gen.

MICROBIST
Numele de scena al lui Norman Cook nu are neaparat o semnificatie. "Este ciudat, nu are sens, nu inseamna nimic. Vine de la dragostea mea pentru blues. Am avut multe discuri si era o moda pentru cantaretii de blues: daca esti gras, esti numit «slim», asa ca m-am gandit la Fatboy Slim. E un oximoron, e prostesc", a declarat artistul pentru ProFM. O alta pasiune a lui este fotbalul. "Sunt directorul echipei de fotbal din orasul in care locuiesc." In rest, ii place sa gateasca si sa faca dragoste cu sotia sa. "Dar nu in acelasi timp. Am incercat si asa ceva si am facut dezordine", a mai adaugat acesta. Ce l-a adus in Romania? I s-a spus ca este un litoral foarte frumos si ca are voie sa faca spectacol pe plaja, deoarece in Anglia i s-a interzis sa mixeze la malul marii, asta pentru ca vine foarte multa lume si pot avea loc incidente. Nu este pasionat de heavy metal si nici nu incearca astfel de sonoritati in mixuri. Si nici gangsta rap. "Ma sperie, e vorba de tipi duri, care te ameninta. Imi place country si, in general, tot ce nu e agresiv", a marturisit Fatboy.

×
Subiecte în articol: antimonden fatboy fatboy slim