x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Iubire de la cinci sute de kilometri

Iubire de la cinci sute de kilometri

de Roxana Vintila    |    08 Iun 2008   •   00:00
Iubire de la cinci sute de kilometri

Atmosferă de basm la Oficiul Stării Civile al sectorului 6. Cu boabe de orez şi buchete de trandafiri s-a sărbătorit ieri cununia dintre Amira Chiran (nepoata îndrăgitei artiste Corina Chiriac) şi Daniel Bogdan. Sub mireasma parfumului de tei invitaţii, printre care şi foşti colegi de liceu, au participat la cea mai frumoasă zi din viaţa celor doi. Emoţia, urările şi lacrimile de bucurie au încăput într-o poveste de dragoste care presupune cel mai frumos sentiment din lume – iubirea.



Un da fermecător  ●  În faţa Stării Civile
Cetăţene Daniel Bogdan, de bună voie şi nesilit de nimeni o iei în căsătorie pe Amira Chiran? Da!... Mai tare!... DA!
Cetăţeană Amira Chiran, de bună voie şi nesilită
de nimeni îl iei în căsătorie pe Daniel Bogdan? Da!!


Roxana Vintilă
Anca Alexe

Atmosferă de basm la Oficiul Stării Civile al sectorului 6. Cu boabe de orez şi buchete de trandafiri s-a sărbătorit ieri cununia dintre Amira Chiran (nepoata îndrăgitei artiste Corina Chiriac) şi Daniel Bogdan. Sub mireasma parfumului de tei invitaţii, printre care şi foşti colegi de liceu, au participat la cea mai frumoasă zi din viaţa celor doi. Emoţia, urările şi lacrimile de bucurie au încăput într-o poveste de dragoste care presupune cel mai frumos sentiment din lume – iubirea.

Relaţia dintre Amira Chiran (acum Bogdan) şi Daniel Bogdan a început în urmă cu doi ani... cînd s-au cunoscut printr-un prieten comun. "La prima vedere mi-a plăcut fizic, dar nu m-am gîndit nici o clipă ca ar putea fi ceva vreodată între noi doi, mărturiseşte Amira. "Motivul? Ne despărţeau 500 km (mi se părea că locuieşte la capătul lumii) şi eu, ca şi el, la vremea respectivă eram lipsiţi de încredere în a ne mai avînta în noi relaţii." Amira era singură de ceva vreme, iar Daniel trecuse printr-o experienţă de viaţă mai mult decît neplăcută. Şi totuşi au făcut schimb de numere de telefon... "O perioadă de vreo cîteva luni n-am mai ştiut nimic unul de celălalt, iar dintr-o dată telefoanele au început să curgă. Iniţial stăteam de vorbeam cîteva minute, minute care încetul cu încetul au devenit ore întregi."

Bucureşti, 9 martie 2007, momentul în care Amira şi Daniel s-au reîntîlnit după o perioadă bună de timp... De data aceasta însă s-au văzut cu alţi ochi, cu cei ai sufletului. "Lucrurile au decurs atît de firesc între noi ca şi cum ne cunoşteam de o viaţă. Din acea zi de 9 martie drumurile lui de la Dej la Bucureşti, la început bilunare, s-au transformat în vizite săptămînale sau vizite de 2 ori pe săptămînă. Şi pe măsură ce venea, iubirea noastră creştea, dragostea pe care am simţit-o ambii fiind de nedescris în cuvinte, povestesc cei doi. Şiatunci el, acesta fiind unul din motivele pentru care îl iubesc nemăsurat, a luat iniţiativa şi a spus: «Nu se mai poate să trăim aşa, pe drumuri departe unul de celălalt, alergînd nopţi întregi pe drumurile patriei, pentru a putea fi împreună. Am să vînd tot ce am la Dej şi am să mă mut la Bucureşti să iau viaţa de la zero alături de tine»".

Este greu de crezut că un om şi mai ales un bărbat este capabil la 38 ani, doar pentru că iubeşte, să renunţe la toată viaţa lui de dinainte şi s-o ia de la capăt într-un oraş în care cunoştea doar cîteva persoane şi pe Amira. Şi totuşi aşa s-a întîmplat... "Nu ştiu dacă există în ziua de azi mulţi bărbaţi (femeile renunţă mai uşor la viaţa lor pentru o iubire), capabili de acte atît de curajoase şi de sentimente atît de minunate, pure şi puternice, aşa cum a făcut şi a simţit el", aflăm de la Amira. "A renunţat fără să clipească la tot ce avea şi s-a mutat aici cu mine, din angajator a devenit angajat, a învăţat, deşi foarte greu la început, să facă faţă răutăţilor şi vieţii alerte din acest oraş. Acum, la aproape un an de la mutarea lui aici, lîngă mine, am hotărît să ne oficializăm iubirea şi s-o pecetluim pentru totdeauna...."


"Pot mărturisi că Maica Domnului este cea care mi l-a trimis. Cu fiecare zi care trece sînt mai convinsă că el este omul pe care l-am aşteptat mereu. Este bun, blînd, are o voce caldă, este deosebit de delicat, mă ajută în tot ce întreprind, este tandru, vesel, iubitor, plimbăreţ, prietenos."
Amira Bogdan

"Ne povesteam tot ce făceam peste zi, banalităţi, lucruri care ne-au durut sau ne-au făcut fericiţi în anumite momente din viaţa noastră. Niciodată în tot acest timp în care ne conversam nu ne gîndeam ca va fi ceva între noi, eram suflete care se destăinuiau unul altuia, în fiece zi"
Daniel Bogdan

Scenariu de film

S-ar putea scrie pagini întregi sau, de ce nu, o carte despre povestea de dragoste dintre Amira şi Daniel Bogdan, dar ne vom rezuma la un exemplu desprins parcă dintr-un scenariu de film – cererea în căsătorie.
â"De mică mi-am dorit, dezvăluie Amira, ca cererea mea în căsătorie să fie făcută aşa ca-n filmele de dragoste pe care le văzusem eu în copilărie, în genunchi, viitorul soţ îşi cere aleasa, dăruindu-i inelul de logdnă. Exact aşa s-a derulat cererea mea în căsătorie. Mi-a îndeplinit şi continuă să-mi îndeplinească toate dorinţele, în fiecare zi pe care o trăiesc alături de el...
Îi mulţumesc Maicii Preasfinte că mi l-a dăruit, că mi-a ascultat toate rugăciunile ce i le-am adresat şi din suflet le doresc tuturor femeilor să-şi găsească un bărbat alături de care să-şi petreacă toată viaţa, un bărbat aşa cum este el."

×
Subiecte în articol: bogdan amira vip