x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Joe Dassin/Ce-am fi fost dacă n-ar fi existat?!

Joe Dassin/Ce-am fi fost dacă n-ar fi existat?!

de Loreta Popa    |    30 Noi 2008   •   00:00
Joe Dassin/Ce-am fi fost dacă n-ar fi existat?!

Joseph Ira Dassin s-a născut la New York la 5 noiembrie 1938. A fost bărbatul care a cucerit toate femeile planetei, fără să-i facă geloşi pe bărbaţi.

La 16 ani, Joe vorbea deja trei limbi străine şi îşi luase cu brio bacalaureatul. Studiază medicina şi antropologia la Universitatea din Michigan. Nu efectuează serviciul militar din cauza problemelor cu inima. În 1963 o întâlneşte pe Marysse. Nu ştiau atunci că îi aşteptau zece ani de iubire. La insistenţele lui Marysse, Dassin înregistrează un demo pentru CBS France, casa de discuri care-l va lansa în industria muzicală. Vocea sa profundă, gravă va atrage multe laude, în mod deosebit din partea publicului feminin. Munca epuizantă îl determină să sufere un preinfarct, care îl imobilizează pentru o lună.

COSTUMUL ALB. La sfatul soţiei lui Henri Salvador, Jacqueline îmbracă un costum alb, care din acea clipă va deveni ţinuta sa de scenă oficială şi definitivă. În 1973, Marysse dă naştere unui copil prematur, Joshua, care moare cinci zile mai târziu. Joe intră într-o depresie serioasă şi doar munca îl salvează. Se relansează cu “Si Tu T’appelles Melancolie”, “Vade Retro” şi “L’Èté indien”. Suferă un atac de cord minor în 1969 şi la puţin timp apare “Champs-Elysées”, cântec ce îl face cunoscut în întreaga Europă. În 1976 apare “Et si tu n’existais pas” şi Dassin va vinde peste 20 de milioane de discuri. La 5 mai 1977 divorţează de Marysse.

EMOŢII. Se căsătoreşte cu frumoasa Christine Delvaux la 14 ianuarie şi la exact opt luni se naşte primul său fiu, Jonathan. La sfârşitul lui 1979, Christine este însărcinată pentru a doua oară, dar Joe va cere divorţul şi îşi va petrece sărbătorile alături de Jonathan. Christine îi va dărui cel de-al doilea fiu, Julien. În iunie 1980 suferea de un ulcer la stomac şi este victima unui infarct, fiind internat la Spitalul din Neuilly. La Los Angeles, este marcat de un nou atac, aşa că orice soi de exces îi este cu desăvârşire interzis. Deprimat, continuă să se autodistrugă. Alături de mama lui, Bea, şi de Claude Lemesle, cei doi fii, merge în Tahiti ca să se refacă. Viaţa va decide altfel. La 20 august, la miezul zilei are o criză cardiacă la nici 42 de ani.

×
Subiecte în articol: vip