x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden John Galliano revine spectaculos în Rusia. Comunitatea evreiască reacţionează

John Galliano revine spectaculos în Rusia. Comunitatea evreiască reacţionează

24 Mai 2014   •   08:31
 John Galliano revine spectaculos în Rusia. Comunitatea evreiască reacţionează

Creatorul de modă John Galliano, aproape invizibil din 2011, de la concedierea de la firma Dior, a apărut joi, în Rusia, la un show organizat de L'Etoile, cea mai mare reţea de produse cosmetice ruse, care l-a numit recent director de creaţie.

Firma a organizat evenimentul într-un cartier luxos din capitala Rusiei, iar Galliano a apărut doar câteva secunde, într-un nor de fum portocaliu, la capătul unui show pe tema spaţială în cadrul căruia balerinul madrilen Patrick de Bana a avut un număr solo, relatează 7sur7.be. 'Sunt o ocazie şi o provocare formidabile pentru mine', a declarat designerul ulterior agenţiei Itar-Tass. 'Sunt sigur că parteneriatul nostru va duce la evenimente noi şi pasionante în domeniul frumuseţii pentru femeile din Rusia. Cred că rezultatele vor fi foarte frumoase', a adăugat el.

Considerat unul din cele mai mari talente ale generaţiei sale, John Galliano a lucrat 15 ani la Christian Dior, de unde a fost concediat în martie 2011, după afirmaţii rasiste şi antisemite rostite într-o cafenea pariziană. A fost atunci sancţionat cu amendă de 6.000 euro cu suspendare. Acest lucru i-a fost aproape fatal pentru carieră. 

L'Etoile, care deţine 850 de puncte de vânzare în peste 250 de oraşe din Rusia şi care o are printre capetele sale de afiş pe cântăreaţa franceză Patricia Kaas, a anunţat cu câteva zile înainte să-l numească director artistic pe Galliano că 'John is back', gest salutat de presa rusă. 'Creatorii europeni şi-au dat seama cu stupefacţie că o adevărată viaţă de creaţie nu este posibilă în Europa, ci în Rusia', scria site-ul de ştiri Vzgliad. Comunitatea evreiască din Rusia nu este însă de aceeaşi părere. 'Acest lucru îi va face pe mulţi oameni să nu mai cumpere produse cosmetice de la L'Etoile. Este o opţiune morală şi etică', a declarat Borukh Gorin, purtător de cuvânt al Federaţiei comunităţilor evreieşti din Rusia, agenţiei RIA Novosti.

John Galliano a mărturisit în 2013 pentru revista Vanity Fair că era 'alcoolic' în perioada în care a făcut afirmaţiile antisemite, episod de care spune că nu îşi aminteşte. 'Este cel mai rău lucru pe care l-am spus în viaţa mea, dar nu gândeam aşa. Am încercat să înţeleg. Cred că eram atât de furios şi atât de nemulţumit de mine că am zis cel mai răutăcios lucru posibil', s-a justificat el. (Agerpres)

×