x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoral 2004: Satul de vacanta cu familia Muresan

Litoral 2004: Satul de vacanta cu familia Muresan

15 Iul 2004   •   00:00

Satul de vacanta din Mamaia e tot acolo unde-l stim din anii copilariei. Poate un pic mai colorat, mai proaspat vopsit si cu jucarii mai noi. Dar la fel de atractiv cum ni-l aducem aminte. Chiar si vata de zahar se lipeste la fel de degetele si buzele copiilor.

DANA CIOBANU

La intrarea in Satul de vacanta i-am intalnit pe Rita si Nelu Muresan, care n-au avut scapare pana nu au cedat insistentelor fetitelor lor, Rebecca si Gloria. "Eu si fetele suntem deja de o saptamana la mare, dar sotul meu e un turist de week-end. Macar el sa munceasca, sa avem noi bani de vacanta", glumeste Rita. Si, daca tot e vorba de distractie, gand la gand cu bucurie! Aveam aceeasi intentie de a ne petrece o dupa-amiaza ca in vremea copilariei, asa ca am purces impreuna la drum de aventuri cu masinute si monstri.

VENTILATOR. Prima oprire, la masinutele pe care tot taticul stie sa le conduca mai bine, ca doar de-aia are carnet de sofer! "Mami, vreau la pisici!", incepe sa topaie mezina Gloria. Ajungem la locul faptei, ne luam fise (20.000 de lei bucata, daca va intereseaza si pretul) si incepem sa aruncam cu mingi in pisicutele de plus care isi itesc capetele din "cosuri de gunoi". Cine ajunge primul la 160 de puncte castiga o jucarie, la alegere. Rebecca, ajutata din umbra de tata, iese campioana la prima runda. Isi alege drept premiu un ventilator portabil, la care se uita cu jind sora ei mai mica. "Hai sa mai jucam o tura, sa castige si Gloria", ne sopteste capul familiei. Iar fisa, iar aruncat cu mingiute in pisici si, cum era de asteptat, cea mica isi adjudeca victoria! Si ce altceva putea sa aleaga drept premiu decat… un ventilator portabil!

PRADA CONSISTENTA

Familia Muresan a agatat jucarii din plus cu ajutorul unui robot cu brate (si s-a suparat ca aparatul a fost "lucrat" in asa fel incat nimeni sa nu castige). S-au invartit cu lebedele si OZN-urile pe lac (au avut probleme cu volanele, care nu prea ii ascultau), si-au incercat norocul la roata Las Vegas, unde orice cifra ai nimeri, castigi un premiu cat de mic. N-au ratat Tunelul Groazei, nici calutii si nici buburuzele. Soarele ardea prea tare, asa ca Rita & Co. s-au oprit la un suc pe o terasa din satul de vacanta. Gloria si Rebecca si-au numarat jucariile castigate la aparate. Prada era la fel de consistenta pentru amandoua, iar mama si tatal si-au zambit si apoi si-au dat coate. Satul de vacanta este atractiv atat pentru diversitatea jocurilor pentru copii, cat si din punct de vedere al preturilor. Pentru o suma cuprinsa intre 5.000 si 40.000 de lei, turistul poate folosi orice mijloc de distractie aflat in incinta satului. Iar dupa ce joaca se termina, familiile pot lua la fel de ieftin si masa, pentru ca un mic costa doar 5.000 de lei, o frigaruie - 39.000 de lei, porumbul fiert este 10.000-15.000 de lei, iar berea si sucurile au preturi rezonabile.

Festivalul de la Mamaia va fi la toamna

Consiliului Judetean Constanta (CJC) s-a razgandit si a hotarat ca Festivalul de la Mamaia sa se desfasoare intre 1-5 septembrie. "Am ales aceasta perioada pentru a evita suprapunerea cu transmisiile de la Jocurile Olimpice de la Atena 1", explica Cristian Zgabercea, directorul Directiei de Cultura, Teatru si Invatamant al CJC si presedinte al festivalului. Televiziunile care s-au interesat de transmitere au fost TVR, Antena 1 si Prima TV. Dupa o prima runda de negocieri, TVR este castigatoarea.

ORGANIZARE. Cuplarea celor doua festivaluri, Mamaia-Usoara si Mamaia-Folclor in acelasi interval de timp este o premiera. "Am prefera sa fie transmis de TVR, pentru ca acopera publicul-tinta caruia i se adreseaza si muzica usoara, si cea populara. Are experienta necesara transmiterii", ne-a declarat Nicusor Daniel Constantinescu, presedintele CJC si presedinte de onoare al Festivalului de la Mamaia. Suntem de acord si noi cu presedintele, mai ales dupa ce, anul trecut, Prima TV a facut o varza din festival. Festivalul de Muzica Usoara se va tine la Teatrul de Vara din Mamaia, iar cel de Muzica Populara, la Teatrul de Vara din Constanta. Mamaia-Usoara va suferi mici modificari. "Sectiunea de Slagare va fi impartita in doua categorii: una de muzica dance si etno-dance si una de pop-rock. Cei care doresc sa concureze la Mamaia trebuie sa-si trimita dosarele pentru preselectie in perioada 25-27 iulie, la sediul Consiliului Judetean Constanta. (Dana Ciobanu)

PLANURI

Organizatorii nu pot spune deocamdata ce artisti vor aduce in recital la Mamaia. "Se stie deja ca alerg dupa O-Zone. Daca am concurenti buni dupa preselectie, nu are rost sa aduc recitaluri in fiecare seara. Daca nu reusesc sa-i aduc pe O-zone, urmatoarea optiune in preferintele mele este Stefan Banica Jr.", ne-a mai dezvaluit Cristian Zgabercea. Ramane de vazut daca lui Banica ii va conveni sa fie rezerva "o-zonistilor".

LA CALD

AXINTE O PARODIAZA PE ANDREEA MARIN. Florin Petrescu, alias Axinte, de la Vacanta Mare, doreste ca numele lui sa nu fie asociat cu cel al manelistilor, cu toate ca este prezent aproape in toate spectacolele acestora. Cel mai savurat scheci este acela in care Axinte o ia peste picior pe regina surprizelor din Romania, Andreea Marin. Un singur exemplu: "Andreiuta, Andreiuta, in gradina lui Ion tu faci uta". (Horatiu Tudor) CIRO DE LUCA REVENDICA "SENZA GIACA I CRAVATA". Dupa Antonio Furnari, un italian stabilit de zeci de ani in Romania, un alt broscar cauta sa-si faca un cuib caldut in show-bizz-ul romanesc. Este vorba despre napoletanul Ciro de Luca. El sustine, nici mai mult nici mai putin, ca este autorul versurilor piesei "Senza giaca i cravata", a lui Nino D’Angelo. Ciro declara ca vedeta napoletana i-a cumparat textul in schimbul a 2.500 de dolari. Acum compune manele pentru Liviu Guta, Adrian Minune si alti reprezentanti ai genului. (Horatiu Tudor)

LAURA STOICA A RENUNTAT LA TRUPA. Chiar daca programul artistic din fiecare seara, la Majestic Mamaia, o tine legata de Litoral pana la 31 august, Laura Stoica nu pune prezenta ei pe micile ecrane pe planul al doilea. In aceste zile, ea face ultimile retusuri la videoclipul piesei "Mereu ma ridic", care a fost filmat in cea mai mare parte pe pista de karting din Bacau. Acesta este ultimul videoclip realizat alaturi de trupa Laura Stoica Band, pentru ca interpreta a intrat in zodia schimbarilor radicale. Si-a schimbat impresarul, trupa si imaginea de scena, asa ca isi va surprinde cu siguranta admiratorii. (Dana Ciobanu)

S-A AMANAT LANSAREA TELEGONDOLEI. Inaugurarea oficiala a telegondolei din Mamaia s-a amanat o zi. Motivul decalarii evenimentului tine de confirmarea prezentei ministrului Transporturilor, Miron Mitrea, in statiune. Astfel, echipamentul va fi dat in folosinta vineri, 16 iulie, la ora 15:00, in prezenta ministrului Mitrea, a primarului Constantei, Radu Mazare, si a altor oficialitati locale. Telegondola va circula 24 de ore din 24, pretul unei calatorii fiind de 50.000 de lei. (Dana Ciobanu)
×
Subiecte în articol: antimonden mamaia vacanta