x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

de Adriana V. Paduraru    |    08 Sep 2005   •   00:00
Lume, lume...

Reclama cu caini actori


Ben, un catelus din rasa Shih Tzu, este plimbat cu caruciorul de cumparaturi de un Labrador Retriever. Numarul interpretat de cele doua patrupede are drept scop promovarea unei expozitii canine internationale care va avea loc la Markkleeberg (in apropiere de Leipzig).

Sarma de rufe meteorologica


Un student din Anglia a inventat sarma de rufe care prezice vremea. Oliver MacCarthy s-a saturat sa-si puna hainele la uscat, iar dupa cinci minute sa inceapa ploaia si a creat culmea care "simte" schimbarile vremii. Daca in urmatoarea jumatate de ora va ploua, agatarea hainelor pe sarma de uscat va fi imposibila.

Moscova - Campionat mondial de spalat masini


Capitala Rusiei, Moscova, va gazdui in aceasta saptamana finala Campionatului Mondial Extrem de Spalat Masini. "Calificarile s-au tinut in numeroase tari. Drept urmare, patru echipe din Rusia, China, Ghana si Columbia vor concura in finala de la Moscova", a anuntat Elizaveta Sobenina, secretara comitetului de organizare. Concursul va avea loc pe Circuitul Central al Moscovei, fiecare echipa fiind compusa din patru membri. Masinile vor fi murdarite cu toate substantele disponibile, de la noroi pana la chimicale. Organizatorii evenimentului vor sa atraga astfel atentia asupra situatiei ecologice din orase.

Inventie - Ursulet antistres


Jean Brakell, in varsta de 67 de ani, din Marea Britanie, a gasit o modalitate de a-si relaxa vecinii. In fiecare zi, Jean isi costumeaza ursuletul de plus in diferite personaje, pentru a bine dispune persoanele care trec pe langa curtea ei. Trecatorii il pot vedea pe Gregory cusand, dansand sau facand pe centralistul. "Odata l-am bandajat din cap pana in picioare si am primit o scrisoare cu urari de insanatosire grabnica", povesteste amuzata stapana.

Descoperire - Nava de 8.000 de ani in Coreea de Sud


O echipa de arheologi sud-coreeni a anuntat ca a descoperit o ambarcatiune preistorica veche de 8.000 de ani in timpul sapaturilor pe care le efectueaza la Bibong-ri (360 km sud-est de Seul), informeaza AFP. "Este prima «nava» preistorica pe care o gasim in tara si cu siguranta cea mai veche descoperita in lume pana in prezent", a spus Lee Jung-Gun, potrivit agentiei sud-coreene de presa Yonhap. Ambarcatiunea, formata prin scobirea unui trunchi de pin, era probabil destinata pescuitului. Ea a fost adusa la lumina acoperita cu un stat de scoici. Unele parti lipseau, dar s-a putut stabili ca «nava», care dateaza din perioada de inceput a neoliticului, masura peste 7 metri. Sapaturile au debutat in aceasta zona in 2003, la putin timp dupa trecerea unui taifun care a scos copacii din radacini si a adus la lumina o serie de vestigii.

Mostenitori - Rachel Hunter mai vrea copii


Top-modelul Rachel Hunter este inspaimantata de faptul ca nu va apuca sa mai aiba un copil, intrucat nu gaseste barbatul potrivit cu care sa intemeieze o familie. Vedeta, in varsta de 36 de ani, are deja doi copii, Renee (13 ani) si Liam (11 ani) cu fostul sot, Rod Stewart, insa isi doreste enorm sa aiba un alt copil, inainte de a atinge varsta de 40 de ani. "Inca nu am gasit barbatul visurilor, dar sper ca exista unul. Mi-ar placea sa am mai multi copii, insa inainte de a implini 40 de ani", a precizat Rachel Hunter.

"Pe aripile vantului" - Topul firmelor de succes


"Gone with the Wind" ("Pe aripile vantului") a fost votat cel mai de succes film al tuturor timpurilor, intr-un nou sondaj efectuat de revista Screen Digest. Clasicul din 1939, care anul trecut s-a clasat pe primul loc in topul celor mai de succes filme din istoria cinematografiei britanice, a surclasat filme precum "Star Wars" si "The Sound of Music" ("Sunetul muzicii"). Pe ultimele trei locuri ale topului 10 se situeaza "Dr. Zhivago" (1965), "The Exorcist" ("Exorcistul - 1973) si "Snow White and the Seven Dwarfs" ("Alba ca Zapada si cei Sapte Pitici" - 1937).
×
Subiecte în articol: antimonden